ΚΟΣΜΟΣ

Η συγκινητική στιγμή του Μπαράκ Ομπάμα

Η συγκινητική στιγμή του Μπαράκ Ομπάμα

Η μεγαλύτερη κόρη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η Μαλία, αποφοίτησε σήμερα από το λύκειο, φτάνοντας σε ένα ορόσημο της ζωής της που οι γονείς της προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου αναγκάστηκαν να παραμείνουν στο πάρκινγκ του ιδιωτικού σχολείου Σίντγουελ Φρεντς και δεν κατάφεραν να δουν ούτε από μακριά την αποφοίτηση. Άκουγαν μόνο, στο βάθος, τη μουσική της ορχήστρας των μαθητών.

Μετά την τελετή, η οικογένεια Ομπάμα γευμάτισε στο Cafe Milano, ένα αριστοκρατικό εστιατόριο της Τζόρτζταουν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι "έτρεμε" αυτήν την ημέρα και ότι θα φορούσε γυαλιά ηλίου για να μην τον δουν να κλαίει στην τελετή της αποφοίτησης. "Όταν εξελέγην για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο η Μαλία ήταν 10 ετών και η Σάσα μόλις 7. Και μεγάλωσαν τόσο γρήγορα", είπε φέτος, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε στον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Αυτή ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που οι κόρες του ήταν παρούσες σε κάποια επίσημη εκδήλωση. "Αρχίζω να πνίγομαι", πρόσθεσε ο Ομπάμα και διέκοψε την ομιλία του, εμφανώς συγκινημένος.

Η 17χρονη Μαλία μεγάλωσε στο προστατευμένο περιβάλλον του Λευκού Οίκου, όπου δημοσιογράφοι ακολουθούν τον πατέρα της όπου κι αν πάει ενώ η μητέρα της, η Μισέλ, εκτίθεται πολύ συχνά στα φώτα της δημοσιότητας. Το προεδρικό ζεύγος προσπάθησε σκληρά να προστατεύσει την ίδια και την αδελφή της από τις κάμερες των μμε. Οι Αμερικανοί πάντως τις έχουν δει σε ορισμένες "ειδικές" περιστάσεις, όπως όταν ο πρόεδρος δίνει χάρη στη γαλοπούλα των Ευχαριστιών και εκείνες γελούν με τα αστεία του ή όταν η οικογένεια περνά τις διακοπές της στη Χαβάη και κάνουν μια στάση για παγωτό.

Στις αρχές της εβδομάδας, μιλώντας στον Τζίμι Φάλον, τον οικοδεσπότη της εκπομπής The Tonight Show, ο Μπαράκ Ομπάμ είπε ότι η Μαλία "αδημονεί" να φύγει από τον Λευκό Οίκο και διαβεβαίωσε ότι και τα δύο κορίτσια χειρίστηκαν πολύ καλά την ασυνήθιστη παιδική ηλικία τους. "Είναι θαυμάσια κορίτσια. Είναι έξυπνες και αστείες. Αλλά κυρίως, είναι ευγενικές. Δεν έχουν ύφος" είπε, αποδίδοντας τα εύσημα στη σύζυγό του και την πεθερά του, τη Μάριαν Ρόμπινσον, η οποία ζει με την οικογένεια στον Λευκό Οίκο.

Πέρσι, είχε πει ότι "έτρεμε την άδεια θέση στο τραπέζι" όταν η Μαλία θα έφευγε από το σπίτι.

Η Μαλία Ομπάμα έχει εκφράσει ενδιαφέρον να εργαστεί στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση και τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι θα φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ αλλά από το φθινόπωρο του 2017, αφού πρώτα κάνει ένα διάλειμμα ενός έτους στις σπουδές της.

Οι Ομπάμα σχεδιάζουν να παραμείνουν στην Ουάσινγκτον αφού λήξει η θητεία του προέδρου, τον Ιανουάριο του 2017, μέχρι να αποφοιτήσει από το Σίντγουελ Φρεντς και η 15χρονη Σάσα.