Θρίλερ με 14 «αγνοούμενα» τουρκικά πλοία

Θρίλερ με 14 «αγνοούμενα» τουρκικά πλοία

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ - ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΑΝ

Διεθνή μέσα νωρίτερα μετέδωσαν ότι αγνοούνται 14 τουρκικά πλοία.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πλοία του Πολεμικού Ναυτικού αγνοούνται μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Νωρίτερα αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει στο πρακτορείο RIA Novosti πως η ναυτική διοίκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν είχε λάβει αίτημα για συνδρομή στον εντοπισμό τουρκικών πολεμικών πλοίων τα οποία φέρονταν να αγνοούνταν μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως η στρατιωτική συμμαχία ήταν ενήμερη για τις πληροφορίες βρετανικών ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον 14 πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούσαν στο Αιγαίο και στη Μαύρη Θάλασσα δεν επέστρεψαν στις βάσεις τους στην Τουρκία έπειτα από το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (15/07).

Η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανέφερε πως η ναυτική διοίκηση του ΝΑΤΟ δεν είχε λάβει αιτήματα για συνδρομή στη διενέργεια επιχειρήσεων έρευνας για τα αγνοούμενα πολεμικά πλοία.

Εξάλλου ρωσική στρατιωτική και διπλωματική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti πως τουλάχιστον τέσσερα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα, δύο από αυτά στη Ρουμανία.

«Τουλάχιστον τέσσερα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται τώρα στη Μαύρη Θάλασσα: δύο στο λιμάνι της Κωνστάντζας στη Ρουμανία, ένα στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας και ένα στη θάλασσα. Δεν υπάρχουν τουρκικά πλοία σε ρωσικά λιμάνια», δήλωσε η πηγή αυτή.

Κανένας δεν γνωρίζει αν οι κυβερνήτες των τουρκικών πολεμικών πλοίων αυτομόλησαν σε άλλες χώρες για να γλιτώσουν τη σύλληψη.

Παράλληλα αγνοείται από την Παρασκευή (15/07), σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης και ο αρχηγός του τουρκικού στόλου ναύαρχος Βεισέλ Κόσελε, ο οποίος δεν μπορεί να εντοπιστεί ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν συμμετείχε στο πραξικόπημα ή αν κρατείται όμηρος από τους πραξικοπηματίες.