Ελ Σαλβαδόρ: Συνέλαβαν 120 μέλη μιας από τις ισχυρότερες συμμορίες της χώρας

Ελ Σαλβαδόρ: Συνέλαβαν 120 μέλη μιας από τις ισχυρότερες συμμορίες της χώρας

Στη σύλληψη 120 προσώπων τα οποία φέρονται πως είναι μέλη και συνεργοί της συμμορίας Mara Salvatrucha (MS-13), μιας από τις ισχυρότερες της χώρας, προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας του Ελ Σαλβαδόρ.

Κατά τη διάρκεια μιας ευρείας επιχείρησης, η οποία άρχισε το βράδυ της Τετάρτης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας για να αντιμετωπιστεί το κύμα των ανθρωποκτονιών τις οποίες διαπράττουν κακοποιοί στην κεντροαμερικανική χώρα, η αστυνομία συνέλαβε πέντε ηγετικά στελέχη της MS-13, ενώ κατέσχεσε μοτέλ, εστιατόρια, πορνεία και δεκάδες λεωφορεία που ελέγχονταν από τη συμμορία.

«Από τα οκτώ βασικά αφεντικά, συλλάβαμε τα πέντε (...) συμπεριλαμβανομένου του αρμόδιου για τα οικονομικά» της συμμορίας, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του Ελ Σαλβαδόρ, Ντάγκλας Μελέντες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά και ναρκωτικά.

Η βία στο Ελ Σαλβαδόρ, όπου καταγράφηκε ένας αριθμός ανθρωποκτονιών δίχως ιστορικό προηγούμενο το 2015, υποχωρεί τους τελευταίους μήνες.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αν και ορισμένοι αποδίδουν τη μείωση των ανθρωποκτονιών σε μια εκεχειρία ανάμεσα στις αντιμαχόμενες συμμορίες, ο πρόεδρος Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν θεωρεί ότι οφείλεται στην επιχείρηση για την πάταξη των μάρας, όπως είναι γνωστές οι συμμορίες στη χώρα.