ΚΟΣΜΟΣ

Εξαθλίωση στη Βενεζουέλα: Πεινασμένοι κάτοικοι τρώνε ζώα από ζωολογικούς κήπους (vid)

Εξαθλίωση στη Βενεζουέλα: Πεινασμένοι κάτοικοι τρώνε ζώα από ζωολογικούς κήπους (vid)

Ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει οδηγήσει σε ελλείψεις τροφίμων και λεηλασίες σε ορισμένες περιοχές.

Στα όρια του χάους η Βενεζουέλα καθώς η πείνα και η έλλειψη τροφίμων έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο τη χώρα, οδηγώντας πολλούς ανθρώπους να αρπάζουν τα αδέσποτα ζώα ακόμη και τα κατοικίδια για τροφή.

Ακόμα, χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τη Daily Mail άγνωστοι εισέβαλαν σε ζωολογικό κήπο στο Καράκας και έσφαξαν ένα σπάνιο άλογο προκειμένου να πάρουν το κρέας του. Αυτό που άφησαν πίσω οι δράστες, ήταν το κεφάλι του και τα πλευρά του.

Και δεν είναι το μοναδικό περιστατικό καθώς, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πεινασμένοι κάτοικοι μπαίνουν στους ζωολογικούς κήπους και αρπάζουν βιετναμέζικα γουρούνια και πρόβατα που φιλοξενούνται σε αυτούς.

Την ίδια στιγμή, περίπου 50 ζώα πέθαναν από την πείνα σε έναν από τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους της χώρας, από την έλλειψη τροφίμων.

Σε άλλες πόλεις της χώρας, οι ζωολογικοί κήποι είναι σε χειρότερη κατάσταση και αναγκάζονται να ζητoύν δωρεές φρούτων και λαχανικών από τοπικές επιχειρήσεις.

Η 52χρονη Μαρλέν Σιφόντες, επικεφαλής του συλλόγου των εργαζόμενων σε δημόσια πάρκα, δήλωσε: «Η ιστορία των ζώων στο Καράκας είναι μια μεταφορά για τα βάσανα του λαού της Βενεζουέλας».

Σχετικές ειδήσεις