ΚΟΣΜΟΣ

Τρόπους έλεγχου των κοινωνικών δικτύων ψάχνει η Βρετανία

Τρόπους έλεγχου των κοινωνικών δικτύων ψάχνει η Βρετανία
Τρόπους για να διακόπτει την αποστολή μηνυμάτων μέσω ιστότοπων και εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια...

Τρόπους για να διακόπτει την αποστολή μηνυμάτων μέσω ιστότοπων και εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση.

«Συζητάμε με τις υπηρεσίες πληροφοριών και ανθρώπους των εταιρειών. Δεν προτείνουμε ακόμη τίποτε», δήλωσε μια κυβερνητική πηγή.

«Γνωρίζουμε ότι τα χρησιμοποίησαν (...) το ερώτημα είναι μπορούμε να κάνουμε κάτι για να διακόψουμε (αυτή τη δραστηριότητα) ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα;», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν τα κοινωνικά δίκτυα για να συντονίσουν τη δράση τους στη διάρκεια των τετραήμερων επεισοδίων που σημειώθηκαν σε αρκετές πόλεις της χώρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε αυτές τις ημέρες, εκτός από το Facebook και τοTwitter, στο Blackberry Messenger.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός έκτακτου ταμείου 20 εκατομμυρίων λιρών (22,8 εκατομμύρια ευρώ) για τη βοήθεια των καταστημάτων που υπέστησαν ζημιές από τα επεισόδια ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι σύντομα τις δραστηριότητές τους, αλλά και «μέτρα για την αναβολή της πληρωμής των φόρων».