ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Μετανάστες βίαζαν ομαδικά ανάπηρη επί δύο ώρες

Φρίκη: Μετανάστες βίαζαν ομαδικά ανάπηρη επί δύο ώρες

Θύμα βιασμού, από έξι μετανάστες σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σουηδία, κατήγγειλε ότι έπεσε μια 30χρονη, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.

Η άτυχη γυναίκα ισχυρίζεται ότι μπήκε το κέντρο προκειμένου να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, αφού νωρίτερα είχε επισκεφθεί τη μεσαιωνική πόλη Βίσμπυ στο νησί Γκότλαντ και επέστρεφε με ταξί σπίτι της.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της, ο πρώτος από τους έξι βιαστές τής επιτέθηκε όταν εκείνη βρισκόταν ήδη στην τουαλέτα, ενώ ακολούθως άλλοι πέντε μετανάστες που φιλοξενούνται στο κέντρο έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την κατάστασή της και να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους, βιάζοντάς την ανελέητα επί δύο ώρες!

«Ήταν τρομοκρατημένη και το μόνο που έκανε ήταν να κλαίει και να τους εκλιπαρεί να σταματήσουν», ανέφερε στα τοπικά Μέσα ο Staffan Freriksson, εξηγώντας ότι η πελάτισσά του πάσχει από μερική αναπηρία που της επιτρέπει να καλύπτει μόνο μικρές αποστάσεις με τα πόδια.

Τελικά, μετά από περίπου δύο ώρες, οι μετανάστες άφησαν ελεύθερη την ανάπηρη γυναίκα, η οποία κατήγγειλε αμέσως το περιστατικό στις αρχές. Η αστυνομία προχώρησε έτσι στη σύλληψη έξι ανδρών ηλικίας περίπου 20 ετών, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι για άγνωστους λόγους…

Κάτι που προκάλεσε την οργή της τοπικής κοινωνίας, αλλά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε πόλη του Γκότλαντ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Torbjörn Nilsson, αρκέστηκε να δηλώσει ότι το περιστατικό αυτό είναι πρωτοφανές για το νησί, όπου η εγκληματικότητα είναι πολύ χαμηλότερη σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Expressen, όλοι οι ύποπτοι έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα…

Σχετικές ειδήσεις