ΚΟΣΜΟΣ

Εξωφρενικό! Δε διανοείστε την τιμή στην οποία πωλείται αυτό το κλειδί από το ναυάγιο του Τιτανικού

Εξωφρενικό! Δε διανοείστε την τιμή στην οποία πωλείται αυτό το κλειδί από το ναυάγιο του Τιτανικού

Ένα κλειδί ντουλαπιού από το ναυάγιο του Τιτανικού διατίθεται σε δημοπρασία και η τιμή πώλησης του αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ τιμής για ένα απλό κλειδί.

Το κλειδί χρησιμοποιήθηκε από τον τότε 23χρονο Σίντνει Σεντούναρι από το Σίρλει του Σαουθάμπτον, ο οποίος εργαζόταν ως οικονόμος τρίτης κατηγορίας τη νύχτα της 15ης Απριλίου του 1912, όταν το διάσημο πλοίο προσέκρουσε σε παγόβουνο στο βόρειο Ατλαντικό, παρασύροντας στον «παγωμένο» θάνατο περίπου 1.500 ανθρώπους, ανάμεσα τους και τον ίδιο τον οικονόμο.

Το σώμα του ανακτήθηκε και τα υπάρχοντά που έφερε πάνω του, ανάμεσα τους ένα ρολόι τσέπης και το «εξαιρετικά σπάνιο» κλειδί με την σήμανση “Locker 14 F Deck” σε ετικέτα από ορείχαλκο, εστάλησαν στην έγκυο σύζυγό του, Ματζ.

Το κλειδί θα διατεθεί για πρώτη φορά προς πώληση σε δημοπρασία στις 22 Οκτωβρίου από τον Οίκο Henry Aldridge & Son, που ειδικεύεται σε αναμνηστικά αντικείμενα από τον Τιτανικό και αναμένεται να ξεπεράσει την τιμή των 55 χιλιάδων ευρώ.

Η αξία του κλειδιού προκύπτει από τις μαρτυρίες επιβατών ότι τη νύχτα του ναυαγίου ο Σεντούναρι εργαζόταν ηρωικά στο κατάστρωμα F βοηθώντας τους επιβάτες ακόμη και την τελευταία στιγμή πριν τη βύθιση του πλοίου.

Source: Theguardian.com

Σχετικές ειδήσεις