ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου μαχητικού της Ρωσίας

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου μαχητικού της Ρωσίας
Εντυπωσιασμένοι έμειναν χθες οι επισκέπτες του airshow MAKS 2011 στην Μόσχα από την πρώτη δημόσια εμφάνιση του υπερμαχητικού 5ης γενιάς T-50 της Sukhoi.

Εντυπωσιασμένοι έμειναν χθες οι επισκέπτες του airshow MAKS 2011 στην Μόσχα, αφού μαζί με τον Ρώσο ηγέτη Βλάντιμιρ Πούτιν που ήταν παρών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς την πρώτη δημόσια εμφάνιση του υπερμαχητικού 5ης γενιάς T-50 της Sukhoi.
Το αεροσκάφος δεν εκτέλεσε ακροβατικούς ελιγμούς για λόγους ασφαλείας, αφού βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης, αλλά δεν μπορεί να μην θαυμάσει κάποιος τα εξαιρετικά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του και - παρά το μέγεθός του - την ευελιξία του σε χαμηλά ύψη.
Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου 1.000 τέτοια αεροσκάφη μέσα στις επόμενες δεκαετίες, με τον πρώτο αγοραστή να έχει ήδη βρεθεί (200 πολεμικά, Ινδία). Ωστόσο, οικονομικοί αναλυτές ξεκαθάρισαν στη διάρκεια της χθεσινής επίδειξης κοντά στην πρωτεύουσα Μόσχα, ότι το αεροσκάφος δεν πρόκειται να τεθεί σε πλήρη παραγωγή πριν από το 2015.