ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία Μάλτα: Γάλλοι οι πέντε νεκροί από την πτώση του αεροπλάνου

Τραγωδία Μάλτα: Γάλλοι οι πέντε νεκροί από την πτώση του αεροπλάνου

Αναγνωριστικές αποστολές στη Μεσόγειο για λογαριασμό του γαλλικού υπουργείου Άμυνας, πραγματοποιούσετο αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας (24/10) στη Μάλτα.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ λε Ντριάν, ενώ όπως διευκρίνισε, μεταξύ των πέντε επιβαινόντων, τρεις ανήκαν στο γαλλικό υπουργείο Αμυνας και δύο ήταν μέλη του προσωπικού της εταιρείας CAE, ιδιοκτήτριας εταιρείας του αεροσκάφους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι διεξάγεται εσωτερική έρευνα «για τον προσδιορισμό των αιτίων του δυστυχήματος, σε συντονισμό με τις τοπικές αρχές».

Οι πέντε άνδρες επρόκειτο να πραγματοποιήσουν πτήση παρακολούθησης των δικτύων διακίνησης μεταναστών και ναρκωτικών και να επιστρέψουν στη Μάλτα έπειτα από λίγες ώρες, όμως το αεροσκάφος που τους μετέφερε συνετρίβη λίγα δευτερόλεπτα με την απογείωση στις 07.20 τοπική ώρα.

Δείτε ΕΔΩ βίντεο από τη στιγμή της συντριβής

Αρχικά, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι επρόκειτο για αεροπλάνο του Λουξεμβούργου, ναυλωμένο από τη Frontex.

Η πληροφορία διαψεύσθηκε από την ίδια την ευρωπαϊκή υπηρεσία.

«Δεν υπάρχουν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των θυμάτων της συντριβής του μικρού αεροσκάφους στη Μάλτα. Η πτήση δεν είχε σχέση με δραστηριότητες της ΕΕ», έγραψε στο Twitter η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σχετικές ειδήσεις