ΚΟΣΜΟΣ

Επιζώντες επιστρέφουν στον τόπο της τραγωδίας

Επιζώντες επιστρέφουν στον τόπο της τραγωδίας
Εκατοντάδες διασωθέντες από το μακελειό στην Ουτόγια της Νορβηγίας πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα, για πρώτη φορά από την τραγωδία στο νησί, όπου 69...

Εκατοντάδες διασωθέντες από το μακελειό στην Ουτόγια της Νορβηγίας πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα, για πρώτη φορά από την τραγωδία στο νησί, όπου 69 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στις 22 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη νορβηγική υπηρεσία πολιτικής ασφάλειας που οργανώνει την επίσκεψη, 750 άνθρωποι, συνοδευόμενοι από τους οικείους τους, εμφανίσθηκαν για να μεταβούν στο νησί Ουτόγια, όπου ο εξτρεμιστής Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ άνοιξε πυρ πριν από ένα μήνα σκοτώνοντας αδιακρίτως, κυρίως εφήβους.

Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρόκειται να συμμετάσχει στην επίσκεψη αυτή. Επιτόπου έχουν αναπτυχθεί για να προσφέρουν στήριξη στους επισκέπτες, γιατροί, ψυχίατροι, πάστορες και ιμάμηδες, όπως είχε γίνει και χθες, Παρασκευή. που επισκέφθηκαν το νησί περίπου 500 συγγενείς των θυμάτων.

Αύριο συμπληρώνεται ένας μήνας από τη διπλή επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν 77 άνθρωποι, και θα πραγματοποιηθεί εθνικό μνημόσυνο στο Όσλο.

Ο δολοφόνος Άντρες Μπέρινγκ Μπρέιβικ προσήχθη εκ νέου στο δικαστήριο του Όσλο κατόπιν αιτήσεως του δικηγόρου του για «άρση της απομόνωσης του κατηγορουμένου».


Το δικαστήριο αποφάσισε κεκλεισμένων των θυρών υπέρ της παράτασης της απομόνωσης του κατηγορουμένου επί ένα ακόμη μήνα. Για τα νορβηγικά δεδομένα είναι πρωτοφανές ένας φυλακισμένος να μην έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, στα ΜΜΕ και κυρίως να πρέπει να βρίσκεται σε απομόνωση.