ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των φυλών

Υεμένη: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των φυλών
Έντεκα μέλη φυλών, ανάμεσά τους και ο αρχηγός μιας φυλής, σκοτώθηκαν τη νύχτα σε δυο επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε δυο χωριά...

Έντεκα μέλη φυλών, ανάμεσά τους και ο αρχηγός μιας φυλής, σκοτώθηκαν τη νύχτα σε δυο επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε δυο χωριά της επαρχίας Αμπινάν στη νότια Υεμένη, όπως δήλωσαν φυλετικές και ιατρικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές απέδωσαν τις δυο επιθέσεις στην Αλ-Κάιντα, μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται στην επαρχία Αμπιάν, η πρωτεύουσα της οποίας, Ζινζιμπάρ, βρίσκεται από τα τέλη Μαΐου υπό τον έλεγχο των «Οπαδών της Σάρια», μιας οργάνωσης που πιστεύεται ότι έχει σχέσεις με το τρομοκρατικό δίκτυο.

Στη Μούντια, που βρίσκεται ανατολικά της Ζινζιμπάρ, ένα άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά έπεσε πάνω στον σεΐχη Αμπού Μπακρ Ασάλ, αρχηγό φυλής και σε δυο ακόμα μέλη της ίδιας φυλής. Τα σώματα του Ασάλ και ενός εκ των συντρόφων του διαμελίστηκαν από την έκρηξη ενώ το τρίτο θύμα, ένας αξιωματικός του στρατού, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.

Στην περιοχή Αρκούμπ, ανατολικότερα, 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν όταν ένας καμικάζι που επέβαινε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, ανατινάχθηκε σε περιοχή που ελέγχουν μέλη φυλής.