ΚΟΣΜΟΣ

Η Ολλανδία απαγορεύει την μπούρκα σε δημόσιους χώρους

Η Ολλανδία απαγορεύει την μπούρκα σε δημόσιους χώρους

Στα βήματα του Βελγίου και της Γαλλίας.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αποφάσισε να απαγορεύσει στις γυναίκες να φορούν σε ορισμένους δημόσιους χώρους ενδυμασίες που κρύβουν εντελώς το πρόσωπο, όπως η μπούρκα και το νικάμπ. Το νομοσχέδιο για το μέτρο αυτό πρόκειται να κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στο κοινοβούλιο.

«Οι ενδυμασίες που κρύβουν το πρόσωπο θα απαγορευτούν σε εκπαιδευτικά και νοσηλευτικά ιδρύματα, σε κυβερνητικά κτήρια και στα μέσα μαζικής μεταφοράς» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Το σχέδιο νόμου δεν έχει θρησκευτικές ρίζες

Ο Ολλανδός υπουργός Εσωτερικών Ronald Plasterk τόνισε ότι η σχετική πρόταση δεν έχει σχέση με θέματα θρησκείας, αλλά με την διαμάχη που έχει ξεσπάσει αν πρέπει οι μουσουλμάνες να κυκλοφορούν με καλυμμένα τα πρόσωπα στους δρόμους της χώρας και ανέφερε ότι στους δημόσιους χώρους, όπως είναι τα κυβερνητικά κτήρια, τα νοσοκομεία και τα σχολεία, οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να κοιτάζονται στα μάτια.

Αν το νομοσχέδιο πάρει την έγκριση του Κοινοβουλίου και της Γερουσίας, η Ολλανδία θα είναι η τρίτη κατά σειρά στην Ευρώπη, μετά την Γαλλία και το Βέλγιο που απαγορεύει την μπούρκα.

Σχετικές ειδήσεις