ΚΟΣΜΟΣ

Μαζικές λιποθυμίες σε εργοστάσιο στην Καμπότζη

Μαζικές λιποθυμίες σε εργοστάσιο στην Καμπότζη
Σοβαρή αδιαθεσία αισθάνθηκαν τουλάχιστον 300 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της εταιρίας ρουχισμού Hennes & Mauritz (H&M) στην Καμπότζη…

Σοβαρή αδιαθεσία αισθάνθηκαν τουλάχιστον 300 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της εταιρίας ρουχισμού Hennes & Mauritz (H&M) στην Καμπότζη.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε η αστυνομία, τονίζοντας πως κάποιοι ανέφεραν μια δυσάρεστη μυρωδιά πριν λιποθυμήσουν. «Οι εργαζόμενοι μύριζαν κάτι άσχημο που προερχόταν από τα πουκάμισα», δήλωσε ο 26χρονος Νορν Λιεκχένα, ένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της επαρχιακής αστυνομίας Λάι Βίρακ απέδωσε τις μαζικές λιποθυμιές στην εύθραυστη υγεία των εργαζομένων και δήλωσε ότι το εργοστάσιο ανέστειλε τη λειτουργία του μέχρι την επόμενη εβδομάδα για να επιτρέψει στους 4.000 εργαζόμενούς του να ξεκουραστούν.

Επίσης τόνισε ότι 86 εργαζόμενοι αισθάνθηκαν αδιαθεσία την Τρίτη και άλλοι 198 κατέρρευσαν σήμερα Πέμπτη, ενώ επεσήμανε πως όταν κάποιος εργαζόμενος κατέρρεε, άλλοι αισθάνονταν επίσης αδιαθεσία.

Η H&M ανακοίνωσε ότι ερευνά τις λιποθυμίες και δήλωσε ότι η κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας του ΟΗΕ, δεν έχουν "βρει κανένα ευλογοφανές αίτιο μέχρι τώρα".

«Το βασικό αίτιο των λιποθυμιών είναι δύσκολο να αποδειχτεί», αναφέρει σε ανακοίνωση του στην ιστοσελίδα του, ο εκπρόσωπος της H&M Χάλαν Άντερσον.

Τον Ιούλιο, η H&M δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με κρατικές υπηρεσίες, εργαζόμενους και ανεξάρτητους ελεγκτές του εργοστασίου για να εντοπίσει τι συνέβη σε ένα άλλο εργοστάσιό της στην Πνομ Πενχ, αφότου περίπου 300 εργαζόμενοι εκεί αισθάνθηκαν σοβαρή αδιαθεσία.