ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Απαγωγή-μαϊμού σχεδίασε ο εγγονός του Ανιέλι για να πληρώσει πάρτι με ιερόδουλη

Ιταλία: Απαγωγή-μαϊμού σχεδίασε ο εγγονός του Ανιέλι για να πληρώσει πάρτι με ιερόδουλη

Στόχος του ήταν να αρπάξει 10.000 δολάρια προκειμένου να ξεπληρώσει τα χρέη του.

Ο Λάπο Ελκάν, εγγονός του Τζιάνι Ανιέλι φέρεται να οργάνωσε απαγωγή-μαϊμού στην Νέα Υόρκη, για να αποσπάσει 10.000 δολάρια από την οικογένειά του, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ο 39χρονος Έλκαν, επιχειρηματίας, «φέρεται να είχε ανάγκη τα χρήματα διότι-òπως γράφουν αμερικανικές εφημερίδες- είχε ξοδέψει όλα τα λεφτά του σε πάρτι δυο ημερών με ιερόδουλη, στο Mανχάταν- με αλκοόλ και ναρκωτικά».

Κατά τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης στα οποία αναφέρεται η εφημερίδα, ο Ελκάν έπρεπε να επιστρέψει χρήματα στην ιερόδουλη, η οποία φέρεται να είχε αγοράσει ναρκωτικά. Και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την οικογένειά του 10.000 δολάρια, προσθέτοντας ότι ήταν στα χέρια μιας γυναίκας που του είχε στερήσει την ελευθερία του και θα του έκανε κακό αν δεν έστελναν το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Η οικογένεια του Λάπο Έλκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, αποτάθηκε στην αστυνομία της Νέας Υόρκης, η οποία, οργάνωσε δήθεν παράδοση των χρημάτων και εξακρίβωσε ότι επρόκειτο για απαγωγή-μαϊμού. Ο Ιταλός επιχειρηματίας όμως, μπορεί να κριθεί για την πράξη του αυτή από την αμερικανική δικαιοσύνη, αφού, όπως γράφει η La Repubblica, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να του παραδόθηκε δικαστική κλήση σε απολογία.

Το 2005, ο Λάπο Έλκαν κινδύνευσε να χάσει την ζωή του από υπερβολική δόση ναρκωτικών και σώθηκε χάρη στην μεταφορά του σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου του Τορίνο.