ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Αντρέι Καρλόφ: Η Ουάσινγκτον καταδικάζει την επίθεση

Δολοφονία Αντρέι Καρλόφ: Η Ουάσινγκτον καταδικάζει την επίθεση

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καταδίκασε την δολοφονική επίθεση εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία νωρίτερα σήμερα.

Ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ υπέκυψε στα τραύματά του μετά την επίθεση που δέχθηκε από έναν ένοπλο ενώ εκφωνούσε ομιλία σε μια γκαλερί τέχνης στην Άγκυρα.

«Καταδικάζουμε αυτή την πράξη βίας από όπου κι αν προέρχεται», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι σε ανακοίνωσή του.

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τον πρεσβευτή και την οικογένειά του», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ καταδίκασαν την δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι καταδίκασε την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ στην Τουρκία, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ρωσία και την Τουρκία στις έρευνες.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την σημερινή δολοφονία στην Άγκυρα του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ», τόνισε με ανακοίνωση του ο Κέρι.

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε βοήθεια στην Ρωσία και στην Τουρκία στην διεξαγωγή της έρευνας αυτής της ειδεχθούς επίθεσης, που ήταν επίσης μια επίθεση προς το δικαίωμα όλων των διπλωματών να προωθούν και να αντιπροσωπεύουν τις χώρες τους με ασφάλεια σε όλο τον κόσμο».

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επίσης καταδίκασε την επίθεση.

Σχετικές ειδήσεις