ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Το Παρίσι κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει τη στρατιωτική της δράση στη Συρία

Γαλλία: Το Παρίσι κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει τη στρατιωτική της δράση στη Συρία

Η Γαλλία ζήτησε από τη Ρωσία να σταματήσει τη στρατιωτική της δράση στη Συρία και να σεβαστεί την εύθραυστη εκεχειρία, η οποία συμφωνήθηκε υπό την αιγίδα της Μόσχας και της Άγκυρας και τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή με στόχο να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος που διαρκεί σχεδόν έξι χρόνια.

«Καταδικάζουμε έντονα όλα όσα ενδέχεται να κάνει η Ρωσία στη Συρία και τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν στη συνέχιση των συγκρούσεων», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.
Η εκεχειρία, την οποία χαιρέτισε ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, έχει παραβιαστεί επανειλημμένα, με τις αντιμαχόμενες πλευρές να αλληλοκατηγορούνται.

Οι αντάρτες προειδοποίησαν το Σάββατο ότι θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για εκεχειρία, αν ο κυβερνητικός στρατός συνεχίσει να την παραβιάζει, ζητώντας από τους Ρώσους που υποστηρίζουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να εμποδίσουν τις επιθέσεις του στρατού και των παραστρατιωτικών ομάδων στην κοιλάδα ως τις 20:00 το βράδυ.
«Ελπίζουμε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των διάφορων συριακών ομάδων θα συνεχιστούν ώστε να τηρηθεί η εκεχειρία», τόνισε ο Καζνέβ.«Ζητάμε από τους Ρώσους να σταματήσουν να συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις που είναι θανατηφόρες», πρόσθεσε, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιες επιχειρήσεις αναφέρεται.

Σχετικές ειδήσεις