ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Γιατί έπεσε «μαύρο» στις γιγαντοοθόνες του Πικαντίλι Σέρκους; (pics+vid)

Βρετανία: Γιατί έπεσε «μαύρο» στις γιγαντοοθόνες του Πικαντίλι Σέρκους; (pics+vid)

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διασταύρωση θα βυθιστεί στο σκοτάδι για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο.

Οι τεράστιες, φωτισμένες πινακίδες που έκαναν διάσημη σε όλον τον κόσμο την πλατεία Πικαντίλι Σέρκους στο Λονδίνο, κατ' αντιστοιχία με τις γιγαντοοθόνες στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, έσβησαν σήμερα προκειμένου να αντικατασταθούν και θα παραμείνουν σβηστές μέχρι και το φθινόπωρο.

Οι έξι οθόνες που κοσμούσαν τους τοίχους των κτηρίων γύρω από την κεντρική πλατεία της βρετανικής πρωτεύουσας θα δώσουν τη θέση τους σε μια ενιαία, γιγάντια, καμπυλοειδή οθόνη. Οι οθόνες που εδώ και έναν αιώνα πρόβαλαν διαφημίσεις έσβησαν στις 8.30 το πρωί. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αντικατάστασής τους, τη θέση τους θα πάρει μια διαφημιστική πινακίδα.

Από το επόμενο φθινόπωρο η νέα γιγαντοοθόνη –η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη LandSecurities– θα ενημερώνει τους Λονδρέζους και τους επισκέπτες της πόλης για τον καιρό, τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τα αποτελέσματα αθλητικών διοργανώσεων αλλά θα προβάλει επίσης διαφημίσεις και βίντεο.

Η πρώτη φωτισμένη πινακίδα τοποθετήθηκε στο Πικαντίλι το 1908 και διαφήμιζε γαλλικό νερό. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1939-45) οι πινακίδες έσβησαν λόγω της συσκότισης, ώστε να μην μπορούν τα γερμανικά μαχητικά να εντοπίζουν τους στόχους τους. Από το 1949 και μετά έσβησαν μόνο προσωρινά, για τις κηδείες του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965 και της πριγκίπισσας Νταϊάνας το 1997.

«Είναι μια μεγάλη μέρα για το Πικαντίλι και μολονότι θα είναι παράξενη η αίσθηση να βλέπουμε τις φωτεινές πινακίδες σβηστές, είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι για το μέλλον τους», είπε η Βασιλική Αρβανίτη της κτηματομεσιτικής εταιρείας LandSecurities στην οποία ανήκει ο χώρος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων