ΚΟΣΜΟΣ

«Πέφτει» χωρίς αντίσταση ένα ακόμα προπύργιο του Καντάφι

«Πέφτει» χωρίς αντίσταση ένα ακόμα προπύργιο του Καντάφι
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ των πιστών στον Μουαμάρ Καντάφι δυνάμεων και τους αντικαθεστωτικούς, έξω από την πόλη...

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ των πιστών στον Μουαμάρ Καντάφι δυνάμεων και τους αντικαθεστωτικούς, έξω από την πόλη Μπάνι Ουάλιντ, ένα από τα τελευταία προπύργια του Λίβυου ηγέτη.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης (NTC) ανακοίνωσε ότι ελπίζει να καταλάβει σήμερα χωρίς αντίσταση την πόλη, στην προσπάθειά του να ελέγξει ολόκληρη τη χώρα.

«Χθες έγιναν όλα, μας ζήτησαν περισσότεροι χρόνο και τους δώσαμε μερικές παραπάνω ώρες», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Μαχμούντ Αμπντούλ Αζίζ, σε ένα σημείο ελέγχου 40 χιλιόμετρα από την πόλη, η οποία βρίσκεται στην έρημο.

«Σήμερα, Θεού θέλοντος, θα πάμε μέσα. Έγιναν κάποιες μάχες στη διάρκεια της νύχτας. Εκείνοι μας πυροβόλησαν πρώτοι», προσέθεσε.

«Περιμένουμε να δοθεί η εντολή στους διοικητές μας να μπουν μέσα στην πόλη. Τους είπαμε πως ερχόμαστε. Όλοι πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους. Ευτυχώς θα γίνει χωρίς αιματοχυσία», είπε, καθώς μαχητικά της δυτικής συμμαχίας πετούσαν από πάνω.