ΚΟΣΜΟΣ

Βυθίζεται η δημοτικότητα της Γκίλαρντ

Βυθίζεται η δημοτικότητα της Γκίλαρντ
Σε «ελεύθερη πτώση» βρίσκεται η δημοτικότητα της Αυστραλής πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις...

Σε «ελεύθερη πτώση» βρίσκεται η δημοτικότητα της Αυστραλής πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.


Η τελευταία δημοσκόπηση της Newspoll δείχνει πως η δημοτικότητά της υποχώρησε άλλες έξι μονάδες και μόνο το 23% των ερωτηθέντων, πλέον, είναι ικανοποιημένο από την πρωθυπουργό, ενώ οι δυσαρεστημένοι αυξήθηκαν κατά 7% εκτινάσσοντας το ποσοστό στο 68%.


Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, προηγείται της κ. Γκίλαρντ κατά εννέα μονάδες. Το 39% θεωρεί κατάλληλο τον κ. Άμποτ για την πρωθυπουργία και το 52% ακατάλληλο.


Στην ερώτηση για το ποιον θα ήθελαν οι ψηφοφόροι για αρχηγό του Εργατικού κόμματος, το 57% δηλώνει τον Κέβιν Ραντ, τον άνθρωπο που ανέτρεψε από την πρωθυπουργία η κ. Γκίλαρντ, ενώ η ίδια συγκεντρώνει μόλις το 24%.


Πάντως όλα τα στελέχη της κυβέρνησης επιμένουν πως δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης της πρωθυπουργού.


Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει πως η δημοτικότητα του Εργατικού κόμματος παραμένει στο 27%, του Συνασπισμού Φιλελευθέρων -Εθνικών (αξιωματική αντιπολίτευση) αυξήθηκε 3 μονάδες και έφτασε στο 50% ενώ η δημοτικότητα των Πράσινων μειώθηκε δυο μονάδες και έπεσε στο 12%.


Η διαφορά της δημοτικότητας μεταξύ Εργατικών και Συνασπισμού είναι τώρα μεγαλύτερη από οποιαδήποτε στιγμή κατά την διάρκεια της εντεκάχρονης διακυβέρνησης των Συντηρητικών με πρωθυπουργό τον Τζον Χάουαρντ.