ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Καντάφι δεν είναι στο Νίγηρα»

«Ο Καντάφι δεν είναι στο Νίγηρα»
Ο Μουαμάρ Καντάφι και οι γιοι του δεν ήταν στην αυτοκινητοπομπή που έφτασε χθες, αργά το βράδυ, στο Νίγηρα...

Ο Μουαμάρ Καντάφι και οι γιοι του δεν ήταν στην αυτοκινητοπομπή που έφτασε χθες, αργά το βράδυ, στο Νίγηρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μοχάμεντ Μπάζουμ.

«Αυτό δεν είναι αλήθεια, δεν πρόκειται για τον Καντάφι και δεν πιστεύω ότι η αυτοκινητοπομπή αυτή έχει τις διαστάσεις που της αποδίδουν», δήλωσε ο υπουργός τηλεφωνικώς από το Αλγέρι, όπου μετέβη ενόψει διάσκεψης για το Σάχελ που θα γίνει αύριο και μεθαύριο.

Εκπρόσωπος του λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου είχε δηλώσει νωρίτερα ότι περίπου 200 οχήματα προερχόμενα από τη Λιβύη πέρασαν στο Νίγηρα και σημείωσε ότι αυτού του είδους η αυτοκινητοπομπή θα μπορούσε να μεταφέρει τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι ή έναν από τους γιους του.

Παράλληλα, ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι και μαχητές των Λίβυων αντικαθεστωτικών αντάλλασσαν σήμερα στα μέσα της ημέρας πυρά πυροβολικού στη γραμμή του μετώπου που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των εκατό χιλιομέτρων ανατολικά της Σύρτης.

Οι αντικαθεστωτικοί πραγματοποίησαν, τέλος, επιχείρηση αφοπλισμού μιας φυλής που τάσσεται υπέρ του πρώην καθεστώτος κοντά στη γραμμή αυτή του μετώπου ανατολικά της Σύρτης και συνέλεξαν περίπου 150 ελαφρά όπλα.