ΚΟΣΜΟΣ

Καταδίκασε την επίθεση στην Ινδία

Καταδίκασε την επίθεση στην Ινδία
Τον «αποτροπιασμό» της για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες στην ινδική πρωτεύουσα, Νέο Δελχί, κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι...

Τον «αποτροπιασμό» της για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες στην ινδική πρωτεύουσα, Νέο Δελχί, κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, εξέφρασε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

Η κα Άστον «καταδικάζει τη στυγερή αυτή πράξη και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις ινδικές Αρχές και στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων» αναφέρει ανακοίνωση της Ε.Ε. και προσθέτει: «είναι απαραίτητο οι δράστες αυτής της εγκληματικής επίθεσης να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη».

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, στην καρδιά της ινδικής πρωτεύουσας. Η ινδική αστυνομία κρατεί και ανακρίνει τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης ενός internet cafe στο ινδικό Κασμίρ, από όπου εστάλη ένα e-mail, σύμφωνα με το οποίο η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση Χαρκάτ-ουλ-Τζιχάντ Ισλάμι, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγές των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας το ινδικό Κασμίρ, ωστόσο, εκφράζουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία της ανάληψης ευθύνης από τη συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία δεν έχει δραστηριοποιηθεί στην περιοχή κατά το τελευταίο διάστημα και δεν θα χρησιμοποιούσε ένα internet cafe για να αναλάβει την ευθύνη μίας επίθεσης.