ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στον τόπο της τραγωδίας ο Γκιουλ

Ρωσία: Στον τόπο της τραγωδίας ο Γκιουλ
Συνάντηση με το Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο Γιαροσλάβλ, όπου σημειώθηκε η αεροπορική τραγωδία...

Συνάντηση με το Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο Γιαροσλάβλ, όπου σημειώθηκε η αεροπορική τραγωδία, είχε χθες ο Τούρκος ομόλογός του Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς το ρωσικό λαό και κατέθεσε μαζί με το ρώσο ηγέτη λουλούδια στο αυτοσχέδιο μνημείο για τα 45 θύματα της συντριβής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη διμερή συνεργασία και διεθνή προβλήματα, ενώ ο πρόεδρος Μεντβέντεφ ευχαρίστησε τον ομόλογό του τόσο για την ενδιαφέρουσα παρέμβασή του στο διεθνές πολιτικό φόρουμ, που διοργανώνεται στο Γιαροσλάβλ υπό την αιγίδα του Ρώσου προέδρου, όσο και για τα συλλυπητήρια της τουρκικής πλευράς προς τη Ρωσία.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η συντροφική στήριξη σε μια στιγμή, που στο Γιαροσλάβλ συνέβη αυτή η τραγωδία, όπου βρήκε το θάνατο μια ομάδα χόκεϊ, μεγάλος αριθμός ανθρώπων, τους οποίους αγαπούσαν στην πατρίδα μας. Σας ευχαριστούμε, που είστε σήμερα μαζί μας και λαμβάνετε μέρος σ’ αυτήν την εκδήλωση», είπε ο κ. Μεντβέντεφ υποδεχόμενος τον ομόλογό του Γκιουλ.

Νωρίτερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων είχαν μεταδώσει σημεία της ομιλίας του κ. Γκιουλ στο φόρουμ του Γιαροσλάβλ, ο οποίος σημείωσε ότι αποστολή του κράτους είναι να διασφαλίζει για όλους τους πολίτες του, ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας ή φυλής ίσα συνταγματικά δικαιώματα και να υπερβαίνει όποιες διαφορές συγκροτούν την πολυμορφία του.