ΚΟΣΜΟΣ

Φόρο για τους εκατομμυριούχους φέρνει ο Ομπάμα

Φόρο για τους εκατομμυριούχους φέρνει ο Ομπάμα
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα φορολογήσει τους πλούσιους Αμερικανούς, προτείνοντας ένα «φόρο Μπάφετ»...

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα φορολογήσει τους πλούσιους Αμερικανούς, προτείνοντας ένα «φόρο Μπάφετ», στο πλαίσιο των προτάσεών του για την μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ στο Κογκρέσο, αύριο Δευτέρα.

Ο φόρος αυτός θα αφορά σε ανθρώπους που έχουν εισοδήματα υψηλότερα του 1 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο. Η ονομασία που του δόθηκε, παραπέμπει στο δισεκατομμυριούχο επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος έγραψε νωρίτερα εφέτος ότι οι πλούσιοι, όπως ο ίδιος, πληρώνουν λιγότερους φόρους από τους ανθρώπους που δουλεύουν για αυτούς χάρη σε «παραθυράκια» στο φορολογικό κώδικα και μπορούν να πληρώσουν περισσότερα.

Ο διευθυντής επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, Νταν Πφάιφερ, ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter χθες ότι ο φόρος θα πάρει τη μορφή «ενός είδους ΕΕΦ (Εναλλακτικού Ελάχιστου Φόρου)», για ανθρώπους με πολύ υψηλά εισοδήματα, ώστε να διασφαλίζεται ότι πληρώνουν τουλάχιστον τους ίδιους φόρους με τις οικογένειες που έχουν μεσαία εισοδήματα.

Αυτή η πρωτοβουλία του Μπαράκ Ομπάμα εντάσσεται στην προσπάθειά του να προσεγγίσει ξανά την εκλογική του βάση, καθώς το ποσοστό της δημοτικότητάς του πλήττεται στις δημοσκοπήσεις λόγω των χειρισμών του στο πεδίο της οικονομίας.