ΚΟΣΜΟΣ

Φονικές πλημμύρες σαρώνουν την Ινδία

Φονικές πλημμύρες σαρώνουν την Ινδία

Περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι έχουν εκτοπιστεί από τον Ιούνιο, όταν ξεκίνησαν να σαρώνουν την Ινδία πλημμύρες οι οποίες συνδέονται με τους μουσώνες.

Μόλις σήμερα, Δευτέρα (31/07/2017), 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνούς. Στην πολιτεία Γκουτζαράτ (δυτικά), ο απολογισμός των νεκρών ανήλθε στους 213 μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 100 πτωμάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έναντι των 120 που υπολογίζονταν την περασμένη εβδομάδα, καθώς η υποχώρηση των υδάτων επέτρεψε στις ομάδες διάσωσης να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές. Οι αρχές αναμένουν ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω.

Τουλάχιστον 20 πολιτείες βρέθηκαν στο έλεος των σφοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν οι μουσώνες. Η ανατολική Βεγγάλη όπως οι πολιτείες Αρουνάτσαλ Πραντές και Ασάμ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, οι πολιτείες Τζαρκάντ και Μπιχάρ, στην ανατολική Ινδία, έπληξαν επίσης καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Στην Οντίσα, στα ανατολικά της χώρας, τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις κεραυνών και 15 τραυματίστηκαν, ορισμένοι εξ αυτών σοβαρά, ενώ εργάζονταν σε έναν καταυλισμό, έγινε γνωστό σήμερα από τον επικεφαλής της τοπικής αρχής διαχείρισης καταστροφών.

Επιπλέον άλλοι 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνούς στην πολιτεία Τζαρκάντ, βορειότερα. Μεταξύ αυτών δύο αδέλφια που έχασαν την ζωή τους στη συνοικία Καρσουάν όταν ο κεραυνός τους χτύπησε διαπερνώντας την αχυρένια σκεπή του σπιτιού τους.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις