Εγκαινιάστηκε στο Θιβέτ το ετήσιο Φεστιβάλ Shoton

Εγκαινιάστηκε στο Θιβέτ το ετήσιο Φεστιβάλ Shoton

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ξεκίνησαν από το μοναστήρι Ντρεπούνγκ, το μεγαλύτερο Βουδιστικό μοναστήρι του Θιβέτ με την παρουσίαση μίας τεράστιας μεταξοτυπίας με τη μορφή του Βούδα.

Η πόλη της Λάσα, πρωτεύουσα της Αυτόνομης Περιφέρειας του Θιβέτ στην νοτιοδυτική Κίνα, εγκαινίασε το ετήσιο παραδοσιακό φεστιβάλ Σοτόν. « Ο σύζυγός μου και εγώ ήρθαμε εδώ χθες το βράδυ. Στη συνέχεια θα πάμε στο μοναστήρι Σέρα όπου για αρκετές ημέρες θα παρακολουθήσουμε θιβετιανή όπερα πριν επιστρέψουμε σπίτι», λέει η 70χρονη Ριντσέν Γουάνγκμο από το Ναγάρτζε.

ΚΙΝΑ 3

Εκτός από τις εκθέσεις, τις θεατρικές παραστάσεις και τις επιδείξεις με το ιππικό του Θιβέτ, οι εκδηλώσεις του ετήσιου φεστιβάλ θα περιλαμβάνουν επίσης πεζοπορικές διαδρομές, διαγωνισμούς για το ποιος μπορεί να φάει πιο γρήγορα γιαούρτι ή να πιει μπύρα, καθώς και επιδείξεις θιβετιανής μόδας.

Το Φεστιβάλ Shoton, γνωστό και ως το Φεστιβάλ του Γιαουρτιού, διεξάγεται από τον 11ο αιώνα. Αρχικά ήταν μία θρησκευτική γιορτή, όταν οι ντόπιοι θα προσέφεραν γιαούρτι στους μοναχούς που είχαν ολοκληρώσει τον διαλογισμό τους.

ΚΙΝΑ 1

Το πρώτο εξάμηνο του 2017, η Λάσα υποδέχθηκε περίπου 3,86 εκατ. ντόπιους και ξένους τουρίστες, κατά 18,21% περισσότερους σε ετήσια βάση, με τα τουριστικά έσοδα να ανέρχονται περίπου στα 5,1 δισεκ. γιουάν (764 εκατ. δολάρια).