ΚΟΣΜΟΣ

Game of Thrones: Φανατικοί οπαδοί της σειράς έγιναν στόχος χάκερ - Δείτε πώς

Game of Thrones: Φανατικοί οπαδοί της σειράς έγιναν στόχος χάκερ - Δείτε πώς

Με την αγωνία να έχει φτάσει στο κατακόρυφο και να απομένει μόλις ένα επεισόδιο για να ολοκληρωθεί ο φετινός κύκλος της σειράς, οι συνθήκες ήταν ιδανικές για να παγιδεύσει χάκερ φανατικούς οπαδούς της σειράς Game of Thrones.

Με τις διαρροές των επεισοδίων 4 και 6 να έχουν «σπάσει» ταμεία, ο χάκερ χρησιμοποίησε ως «δόλωμα» το σενάριο του τελευταίου, έβδομου επεισοδίου.

Την τελευταία εβδομάδα, εκατοντάδες άτομα κατήγγειλαν ότι έλαβαν ένα email με τίτλο «Wanna see the Game of Thrones in advance?». Το email είχε επισυναπτόμενο ένα αρχείο, το οποίο υποτίθεται ότι περιείχε spoiler και video από το τελευταίο επεισόδιο.

Ανοίγοντας, όμως, το αρχείο, αυτόματα γινόταν εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή του χρήστη, το οποίο επέτρεπε στους χάκερ να υποκλέπτουν ευαίσθητα δεδομένα.

Σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνο-ασφάλειας Proofpoint, το κακόβουλο λογισμικό «έτρεχε» από ένα αρχείο τύπου .LNK που ήταν μεταμφιεσμένο σε Word. Η κυβερνο-επίθεση μοιάζει να φέρει τη «σφραγίδα» του Κινέζου χάκερ Deputy Dog, υποστηρίζει η ίδια εταιρεία.

(Πηγή: Mirror.co.uk)