ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς τέλος οι συγκρούσεις στην Υεμένη

Χωρίς τέλος οι συγκρούσεις στην Υεμένη
Αντάρτες κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος

Οπλισμένα μέλη φυλών κατέρριψαν κυβερνητικό πολεμικό αεροπλάνο που στόχευε τις θέσεις τους στο Αράμπ, βορείως της πρωτεύουσας Σανάα, στην Υεμένη με αντιαεροπορικά όπλα που είχαν προμηθευτεί από προηγούμενη επιδρομή σε στρατιωτική βάση στο Νιμ.


Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των ένοπλων δυνάμεων το αεροσκάφος, ένα ρωσικής κατασκευής Sukhoi, καταρρίφθηκε ενώ εκτελούσε μια αποστολή ρουτίνας.

Μια πηγή που πρόσκειται σε μια φυλή είπε ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε με αντιαεροπορικά όπλα και ο πιλότος αιχμαλωτίστηκε όταν βγήκε από τα συντρίμμια στην ορεινή περιοχή Νάχαμ.

Ορισμένες φυλές έχουν συνταχθεί με το κίνημα το οποίο επιδιώκει την αποπομπή του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος επέστρεψε απροσδόκητα από τη Σαουδική Αραβία όπου νοσηλευόταν την Παρασκευή, εν μέσω ενός κύματος βίας το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μέλη μιας φυλής επιτέθηκαν σε στρατιωτική βάση στη Νάχαμ, έκλεψαν οπλισμό και σκότωσαν ένα στρατηγό. Τρία μέλη φυλών σκοτώθηκαν επίσης στην μάχη που ξέσπασε.