ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο στη Γενεύη: Έσκισαν και έριξαν στην τουαλέτα δεκάδες 500ευρα!

Μυστήριο στη Γενεύη: Έσκισαν και έριξαν στην τουαλέτα δεκάδες 500ευρα!

Μία μυστηριώδη υπόθεση ερευνούν εισαγγελείς στην Ελβετία

Άγνωστοι έριξαν σε τουαλέτες στη Γενεύη χαρτονομίσματα αξίας 100.000 χιλιάδων ευρώ. Τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, που ήταν σκισμένα, εντοπίστηκαν σε τουαλέτες υποκαταστήματος της τράπεζας UBS και σε τρία γειτονικά εστιατόρια.

Χιλιάδες ελβετικά φράγκα φέρεται να έχουν δαπανηθεί προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες υδραυλικές εργασίες για την απόφραξη των σωλήνων. Τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ πρόκειται να αποσυρθούν το 2018, λόγω φόβων ότι διευκολύνουν παράνομες δραστηριότητες.

Θα παραμείνουν νόμιμα, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σταματήσει να τα εκδίδει, κατόπιν έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη χρήση τους. Η καταστροφή χαρτονομισμάτων δεν αποτελεί αδίκημα στην Ελβετία, αλλά οι εισαγγελείς επιβεβαίωσαν ότι ερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε αυτό το περίεργο περιστατικό.

Σύμφωνα με τον Guardian, Ελβετοί ερευνητές ανέφεραν ότι τα χρήματα φέρεται να προήλθαν από θυρίδα στη Γενεύη, η οποία ανήκει Ισπανίδες.

Δικηγόρος των γυναικών παρουσιάστηκε σε τοπικό αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με τη Tribune de Genève, και προσφέρθηκε να δώσει χρήματα για να καλύψει το κόστος των υδραυλικών εργασιών στην τράπεζα και τα τρία εστιατόρια. Δεν εξήγησε όμως γιατί και ποιος πέταξε τα χρήματα στην τουαλέτα.

Τα χρήματα έχουν κατασχεθεί και παραμένει ασαφές ποιος θα τα πάρει, αν διαπιστωθεί ότι είναι γνήσια. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανήκουν σε δύο Ισπανίδες που τα είχαν καταθέσει σε μια θυρίδα της τράπεζας πριν από αρκετά χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις