ΚΟΣΜΟΣ

Ράκα: Η απίστευτη αντίδραση γυναίκας που απελευθερώνεται από τα δεσμά των τζιχαντιστών! (video)

Ράκα: Η απίστευτη αντίδραση γυναίκας που απελευθερώνεται από τα δεσμά των τζιχαντιστών! (video)

Αγκάλιαζε τους Κούρδους αντάρτες που την ελευθέρωσαν, καθώς οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απομακρύνονταν από την Ράκα.

Ανακουφισμένη που επιτέλους θα απελευθερωνόταν από τα δεσμά του Ισλαμικού Κράτους, η γυναίκα σκίζει την μπούργκα της και αγκαλιάζει τους αντάρτες που την έσωσαν. Όπως φαίνεται και στις συγκλονιστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει η Mirror, η γυναίκα φορά μία χρωματιστή μαντίλα κάτω από τα μαύρα ρούχα και πέφτει στο έδαφος για να φιλήσει το χώμα.

ds

Οι αραβοκουρδικές δυνάμεις που στηρίζονται από τις ΗΠΑ στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (16/10) ότι «απελευθέρωσαν πλήρως» τη διαβόητη πλατεία της Ράκας όπου οι τζιχαντιστές πραγματοποιούσαν τις εκτελέσεις όταν είχαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη αυτή.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ο συνασπισμός των Κούρδων και Αράβων μαχητών, πλησιάζουν στο στόχο τους, την ανακατάληψη δηλαδή και του τελευταίου θύλακα της Ράκας που ελέγχεται από μερικές δεκάδες ξένους τζιχαντιστές.

Η απελευθέρωση της πλατείας Αλ Ναΐμ, που στα αραβικά σημαίνει «Παράδεισο»" αλλά οι κάτοικοι την αποκαλούσαν «Κόλαση», έγινε μετά από μάχη που ξεκίνησε χθες. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές είχαν αποσυρθεί από αυτήν την πλατεία εδώ και δύο εβδομάδες αλλά οι SDF δεν κατάφερναν να την θέσουν υπό τον έλεγχό τους επειδή η περιοχή ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά.

Η ανακατάληψη είναι κυρίως συμβολική για τις SDF και για τους κατοίκους, αφού η πλατεία έχει συνδεθεί με τις ωμότητες που διέπραξε το ΙΚ στη Ράκα.

Οι μάχες συνεχίζονται κοντά στο στάδιο και το νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με τις SDF 25 τζιχαντιστές παραδόθηκαν ενώ αποτράπηκαν δύο επιθέσεις αυτοκτονίας. Στη Ράκα εκτιμάται ότι έχουν απομείνει περίπου 300 ξένοι τζιχαντιστές.