ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ισπανία: Ο Ραχόι έτοιμος να αναστείλει την αυτονομία της Καταλονίας

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ισπανία: Ο Ραχόι έτοιμος να αναστείλει την αυτονομία της Καταλονίας

Βαθαίνει ολοένα και περισσότερο η πολιτική κρίση στην Ισπανία, μετά και την απόφαση του Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, το πρωί της Πέμπτης (19/10/2017) να αναστείλει την αυτονομία της Καταλονίας το ερχόμενο Σάββατο (21/10/2017).

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ - ΠΡΟΣ «ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ» Ο ΚΑΤΑΛΑΝΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, ΚΑΡΛΕΣ ΠΟΥΤΖΔΕΜΟΝ

Επί της ουσίας, ο συντηρητικός πρωθυπουργός ετοιμάζεται να κάνει πράξη την απειλή του, αφού ο επικεφαλής της καταλανικής περιφέρειας, Κάρλες Πουτζδεμόν, αγνόησε το τελεσίγραφο τηε ισπανικής κυβέρνησης, που αξιώνε την υπαναχώρησή του στο θέμα της ανεξαρτησίας.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη διαδικασία που προβλέπεται από το άρθρο 155 του Συντάγματος για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην Καταλονία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ισπανική κυβέρνηση.

Αυτή είναι η ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης

apofasi ispania katalonia

Μετά και την εξέλιξη αυτή, δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις στην Ισπανία, αφού η ενεργοποίηση από πλευράς Ραχόι του άρθρου 155 του ισπανικού Συντάγματος, οδηγεί, κατά πάσα πιθανότητα στην καθαίρεση του Πουτζδεμόν και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, οι επόμενες κινήσεις της Μαδρίτης αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου που αναμένεται να συγκαλέσει ο Ισπανός πρωθυπουργός το Σάββατο (21/10/2017).

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη (18/10/2017) ο κ. Ραχόι είχε απευθύνει έκκληση στον Καταλανό ηγέτη να «φερθεί λογικά»

«Ζητώ από τον Πουζντεμόν να φερθεί λογικά και μετρημένα, να βάλει πρώτα το συμφέρον όλων των πολιτών», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο Ραχόι.

Σχετικές ειδήσεις