Κωνσταντινούπολη: «Μπλόκο» στις συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ την Πρωτοχρονιά

Κωνσταντινούπολη: «Μπλόκο» στις συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ την Πρωτοχρονιά

Σε συναγερμό οι τουρκικές Αρχές ενόψει τον εορτών

Οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, λόγω φόβων που συνδέονται με την ασφάλεια έπειτα από την αιματηρήεπίθεση που σημειώθηκε πέρυσι σε ένα νυχτερινό κέντρο.

«Προκειμένου ο πληθυσμός να μπορέσει να ζήσει μια Πρωτοχρονιά με πλήρη γαλήνη, δεν θα υπάρξουν διαδηλώσεις» στην πλατεία Ταξίμ, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της συνοικίας Μπέγιογλου της Κωνσταντινούπολης, Ισμαήλ Κιλίτς, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Δεν θα επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις» στην πιο ξακουστή πλατεία της Κωνσταντινούπολης, που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους τουρίστες, προσέθεσε ο αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς του 2017, 39 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ξένοι τουρίστες, σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον ενός νυκτερινού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Φέτος θα διπλασιάσουμε τις δυνάμεις ασφαλείας», είπε ο Κιλίτς, ο οποίος πρόσθεσε πως οι είσοδοι που οδηγούν στην πλατεία Ταξίμ και στη λεωφόρο Ιστικλάλ, τα «Ηλύσια Πεδία» της Κωνσταντινούπολης, θα ελέγχονται.

Από τότε καμία μεγάλη επίθεση δεν έχει σημειωθεί στην Τουρκία, όμως οι Αρχές ανακοινώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι απέτρεψαν επιθέσεις σε διάφορα σημεία της χώρας.