ΚΟΣΜΟΣ

Όσκαρ 2018: Όλες οι υποψηφιότητες και οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς σε ένα video

Όσκαρ 2018: Όλες οι υποψηφιότητες και οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς σε ένα video

OSCARS 2018: Η κούρσα κορυφώνεται και σε λίγες ώρες από τώρα τα ονόματα των νικητών σταΌσκαρθα ανακοινωθούν.

Με τα φαβορί να είναι αυτά που όλοι συμφωνούν (Shape of Water & Three Billboards) σας υπενθυμίζουμε τις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες μέσω live stream από το ΥοuTube.

Το "Σχήμα του νερού" έχει προταθεί για 13 Όσκαρ συνολικά, μεταξύ των οποίων και αυτό της Καλύτερης Ταινίας.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το βίντεο στο CNN.

«Η παρουσίαση είναι καλύτερη τη δεύτερη φορά»

Μετά την περσινή γκάφα με τη λάθος ανακοίνωση, ο Γουόρεν Μπίτι και η Φέι Ντάναγουεϊ όχι μόνο θα παρουσιάσουν ξανά Βραβείο στα Όσκαρ αλλά θα είναι πάλι αυτό για την Καλύτερη Ταινία. Οι δύο ηθοποιοί βρέθηκαν την Τρίτη 27/2 για πρόβες στο Dolby Theater του Χόλιγουντ και σύμφωνα με το TMZ, η ανακοίνωση του Βραβείου ξεκινά με τη Φέι Ντάναγουεϊ να λέει: «Η παρουσίαση είναι καλύτερη τη δεύτερη φορά». Το πρωτοφανές λάθος των δύο ηθοποιών είχε σημαδέψει την περσινή 89η τελετή απονομής, όπου το «Moonlight» κέρδισε τελικά το μεγάλο βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αλλά αρχικά ο Γουόρεν Μπίτι είχε αναφέρει λανθασμένα πως απονέμεται στο «La La Land».

Τρεις Πινακίδες έξω από το Dolby Theater

Ο κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν που έχει κατηγορηθεί από περισσότερες από 70 γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένου και του βιασμού δεν θα παρευρεθεί στη φετινή τελετή των Όσκαρ, αλλά απ' ό,τι φαίνεται κάνει αισθητή την παρουσία του αυτές τις ημέρες στο Χόλιγουντ.

Ο καλλιτέχνης δρόμου Plastic Jesus από το Λος Άντζελες παρουσίασε την Πέμπτη (1/3) ένα γλυπτό με τίτλο «Casting Couch», το οποίο αναπαριστά τον Γουάινστιν σε φυσικό μέγεθος, ντυμένο με μία ρόμπα να κάθεται σε ένα χρυσαφί καναπέ κρατώντας ένα αγαλματίδιο των Όσκαρ. Το γλυπτό τοποθετήθηκε κοντά στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή των βραβείων την Κυριακή το βράδυ.

Ωστόσο το «Casting Couch» δεν είναι το μόνο που απασχολεί την τελευταία εβδομάδα το Χόλιγουντ, καθώς τις τελευταίες μέρες, έκαναν την εμφάνισή τους τρεις διαφημιστικές πινακίδες που σχεδιάστηκαν από τον καλλιτέχνη δρόμου Sabo, με επιθετικά μηνύματα κατά της βιομηχανίας του θεάματος «που προστατεύει παιδόφιλους», όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο καλλιτέχνης που τις τοποθέτησε.

Ο Sabo αποφάσισε να «παραφράσει» την ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι», στην οποία η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ ανεβάζει διαφημιστικές πινακίδες με οργισμένα μηνύματα κατά των αστυνομικών Αρχών της πόλης της γιατί πιστεύει ότι δεν κάνουν αυτό που πρέπει για να συλλάβουν τον δολοφόνο της κόρης της. «Όχι συλλήψεις, ακόμη;» αναγράφεται σε μία πινακίδα στην ταινία. Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το Dolby Theater, όπου θα φιλοξενηθεί η φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ, ο Sabo έκανε κατάληψη σε τρεις μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες, στις οποίες έγραψε: «Και το Όσκαρ για τον μεγαλύτερο παιδόφιλο πηγαίνει...», «Όλοι ξέραμε, κι ακόμα καμία σύλληψη», «Πες ονόματα πάνω στη σκηνή ή βγάλε τον σκασμό!».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Sabo κάνει κατάληψη σε διαφημιστική πινακίδα για να επιτεθεί στο Χόλιγουντ, αλλά όπως εξήγησε στο The Hollywood Reporter τα μηνύματά του είναι κριτική εναντίον όσων υποτίθεται ότι υποβοήθησαν έμμεσα, με τη σιωπή τους, τις σεξουαλικές επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters