ΚΟΣΜΟΣ

Τα διεθνή «βλέμματα» στραμμένα στην Ελλάδα

Τα διεθνή «βλέμματα» στραμμένα στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο όλων των διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται και σήμερα η Ελλάδα με εκτενείς αναφορές στις ογκώδεις διαδηλώσεις αλλά και στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες.


«Ταραχές στην Ελλάδα, συνεχίζεται η απεργία εν μέσω της ψηφοφορίας για νέα μέτρα λιτότητας» είναι ο τίτλος που έχει το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του BBC.

«Με δακρυγόνα απάντησε η αστυνομία στους κουκουλοφόρους που πετούσαν βόμβες μολότοφ, στο περιθώριο του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας, ενώ την ίδια στιγμή οι βουλευτές συζητούσαν το νέο πακέτο μέτρων, που προβλέπει περικοπές αποδοχών και αύξηση της φορολογίας, ενώ βάζει στο δρόμο προς την απόλυση πολλούς δημοσίους υπαλλήλους» μετέδωσε το Reuters.

«Σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν την Τετάρτη, την στιγμή που δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην Αθήνα, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της γενικής απεργίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας» αναφέρει το CNN.

«Η μεγαλύτερη οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα μετατράπηκε σε επίδειξη δύναμης μεταξύ απλών ανθρώπων στο δρόμο και των 300 βουλευτών, όταν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το Κοινοβούλιο» υπογραμμίζει ο βρετανικός «Guardian».

«Εκατοντάδες νέοι έσπασαν καταστήματα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία στη διάρκεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης κατά των νέων επώδυνων μέτρων» τονίζει η Washington Post.

«Η μητέρα όλων των απεργιών παραλύει την Ελλάδα» γράφει η γαλλική «Figaro», προσθέτοντας ότι ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετείχαν στη διαδήλωση «αποτελεί ρεκόρ από την αρχή της κρίσης».

«Οι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς -από τους οδοντιάτρους, τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία και τους δικηγόρους μέχρι τους καταστηματάρχες, τους φαρμακοποιούς και τους δασκάλους- απεργούν εν όψει της ψήφισης των μέτρων που περιλαμβάνουν νέους φόρους και την υπαγωγή σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων» μεταδίδει το Associated Press.