ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Η κυβέρνηση ξεκίνησε συνομιλίες με την Μπόκο Χαράμ - Στόχος η επίτευξη μόνιμης εκεχειρία

Νιγηρία: Η κυβέρνηση ξεκίνησε συνομιλίες με την Μπόκο Χαράμ - Στόχος η επίτευξη μόνιμης εκεχειρία

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας διεξάγει εδώ και κάποιο καιρό συνομιλίες με την εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ με σκοπό την επίτευξη εκεχειρίας, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή (25/3) το υπουργείο Πληροφοριών της χώρας.

«Αν και πολλοί δεν το γνωρίζουν, βρισκόμαστε σε ευρύτερες συνομιλίες για την κατάπαυση των εχθροπραξιών με τους αντάρτες εδώ και κάποιο καιρό» ανέφερε ο Λάι Μοχάμεντ σε ανακοίνωση που έστειλε στο πρακτορείο Reuters, σχετική με την απελευθέρωση, την περασμένη Τετάρτη, περίπου 100 μαθητριών που είχαν απαχθεί από τους τζιχαντιστές.

Ο βασικός στόχος αυτών των συνομιλιών, πρόσθεσε ο Μοχάμεντ, είναι να επιτευχθεί μόνιμη εκεχειρία με την οργάνωση που διεξάγει ανταρτοπόλεμο, με απαγωγές και βομβιστικές ενέργειες, από το 2009 κυρίως στη βόρεια Νιγηρία.

Τα κορίτσια που είχαν απαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου από την Μπόκο Χαράμ στην πόλη Ντάπτσι, στη βορειοανατολική Νιγηρία, επανενώθηκαν σήμερα με τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, οι μαθήτριες έφτασαν στο Ντάπτσι, στην Πολιτεία Γιόμπε, γύρω στις 14.30 τοπική ώρα, με πέντε λεωφορεία που συνοδεύονταν από ισχυρές δυνάμεις του στρατού.

ΑΠΕ, AFP

Σχετικές ειδήσεις