ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρει ακτιβιστής: Καμία συμπόνια για τον κρεοπώλη που δολοφονήθηκε από τον τζιχαντιστή στη Γαλλία

Σοκάρει ακτιβιστής: Καμία συμπόνια για τον κρεοπώλη που δολοφονήθηκε από τον τζιχαντιστή στη Γαλλία

Έρευνα για «εξύμνηση της τρομοκρατίας» πυροδότησε στη Γαλλία ανάρτηση στο διαδίκτυο ενός ακτιβιστή για την προστασία των ζώων, εναντίον ενός κρεοπώλη που σκοτώθηκε στην τζιχαντιστική επίθεση σε σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ της νότιας Γαλλίας.

Εκτός από τον Αρνό Μπελτράμ, το συνταγματάρχη της γαλλικής χωροφυλακής που έδωσε τη ζωή του παίρνοντας τη θέση ενός ομήρου στην επίθεση του τζιχαντιστή Ραντουάν Λακντίμ στο σουπερμάρκετ Super U, τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ο υπεύθυνος του κρεοπωλείου, Κριστιάν Μεντβ.

Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν στο διαδίκτυο το μήνυμα: «Ώστε σας σοκάρει που ένας δολοφόνος σκοτώθηκε από έναν τρομοκράτη; Όχι εμένα, έχω μηδενική συμπόνια για αυτόν, υπάρχει ακόμα δικαιοσύνη».

Το μήνυμα προκάλεσε φαρμακερές αντιδράσεις, ενώ ο συγγραφέας αυτού, ένας ακτιβιστής βέγκαν το απέσυρε γρήγορα, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Σε μια ξεχωριστή υπόθεση, ένας πρώην υποψήφιος βουλευτής της ριζοσπαστικής αριστεράς, ο Στεφάν Πουσιέ καταδικάστηκε σήμερα (28/3) σε ένα χρόνο φυλάκισης με αναστολή για εξύμνηση της τρομοκρατίας από το δικαστήριο της Λιζιέ.

Ο 60χρονος Πουσιέ συνελήφθη την Κυριακή στο σπίτι του, αφού ανήρτησε τρία tweets, χαιρετίζοντας το θάνατο του χωροφύλακα Μπελτράμ…

Σχετικές ειδήσεις