ΚΟΣΜΟΣ

Ο ήρωας αστυνομικός της Γαλλίας παντρεύτηκε στο νοσοκομείο λίγο πριν ξεψυχήσει

Ο ήρωας αστυνομικός της Γαλλίας παντρεύτηκε στο νοσοκομείο λίγο πριν ξεψυχήσει

Συγκλονισμένη είναι η Γαλλία από το θάνατο του 44χρονου αστυνομικού, Αρνό Μπελτράμ, που με αυτοθυσία πήρε τη θέση των ομήρων στο σούπερ-μάρκετ της πόλης Τρεμπ και διαπραγματεύτηκε με τον 25χρονο τρομοκράτη Ρεντουάμ Λακντίμ.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η σύντροφος του άτυχου αστυνομικού, Μαριέλ, βλέποντας τον άνθρωπό της να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, προέβη σε μία απίστευτα συγκινητική κίνηση. Η Μαριέλ θέλησε να παντρευτεί τον αγαπημένο της που βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου έπειτα από τις σφαίρες που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της ομηρίας του.

Το ζευγάρι σχεδίαζε να παντρευτεί τον προσεχή Ιούνιο, ωστόσο η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Η σύντροφός του κάλεσε ένα ιερέα στο νοσοκομείο, ο οποίος τέλεσε την γαμήλια τελετή, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα ο Αρνό Μπελτράμ άφησε την τελευταία του πνοή. Καθόλη τη διάρκεια της τελετής η τραγική νύφη δεν σταμάτησε να κλαίει.

Ο Μπελτράμ δέχτηκε τέσσερις σφαίρες από τον τρομοκράτη ενώ άλλοι τρεις σκοτώθηκαν και δεκαέξι τραυματίστηκαν από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ποιος ήταν ο 44χρονος που θυσίασε τη ζωή του για ανθρώπους που δεν γνώριζε

«Προφητική» αποδείχθηκε μια άσκηση στην οποία συμμετείχε τον περασμένο Δεκέμβριο ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ, που τα ξημερώματα του Σαββάτου έχασε τη μάχη για τη ζωή, έπειτα από την ομηρία σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ, στη Γαλλία. Η άσκηση προσομοίωνε μαζική δολοφονία σε ένα σούπερ μάρκετ στην περιοχή...

ImageHandler

Την Παρασκευή, το σενάριο της άσκησης έγινε πραγματικότητα... Ο Αρνό Μπελτράμ διαπραγματεύτηκε με τον τρομοκράτη και πήρε τη θέση των ομήρων στο σουπερμάρκετ. Τραυματίστηκε σοβαρά από τον τρομοκράτη και υπέκυψε στα τραύματα του τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο 44χρονος αξιωματικός «έσωσε ζωές και τίμησε το σώμα και τη χώρα μας», τόνισε ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποτίοντας φόρο τιμής στον Αρνό Μπελτράμ.

Όπως αποκάλυψε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν, «ο αντισυνταγματάρχης πήρε τη θέση των ομήρων μετά από διαπραγματεύσεις με το δράστη».

Ο αστυνομικός «είχε αφήσει το τηλέφωνό του ανοικτό στο τραπέζι (...) και όταν ακούσαμε τους πυροβολισμούς οι ειδικές δυναμεις επενέβησαν και εξόντωσαν το δράστη».

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ τόνισε επίσης ότι ήταν «μια πράξη ηρωισμού όπως κάνουν πάντα οι χωροφύλακες, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπηρεσία του έθνους- η πράξη του αξίζει την αναγνώριση του έθνους».

Γεννημένος στη μικρή πόλη Ετάν ο Αρνό Μπελτράμ ήταν παντρεμένος και δεν είχε παιδιά. Εντάχθηκε στην αστυνομία το 2001. Αρχικά σε μια ομάδα θωρακισμένων οχημάτων (2002-2006) και στη συνέχεια εντάχθηκε στο πρώτο Σύνταγμα της Δημοκρατικής Φρουράς Προστασίας του Πρόεδρου της Δημοκρατίας μέχρι το 2010.

Από το 2010-2014 διετέλεσε επικεφαλής της Avranches Manche και αξιωματικός στο Παρίσι από το 2014 έως το 2017. Έφτασε στο βαθμό του Αντισυνταγματάρχη το 2016 και την 1η Αυγούστου 2017 έγινε αναπληρωτής διοικητής στην ομάδα της χωροφυλακής της Aude.

Σχετικές ειδήσεις