ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Γυναίκα άνοιξε πυρ στα κεντρικά του YouTube - Αναφορές για τραυματίες (pics+vids)

Καλιφόρνια: Γυναίκα άνοιξε πυρ στα κεντρικά του YouTube - Αναφορές για τραυματίες (pics+vids)

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές του Σαν Μπρούνο στην Καλιφόρνια, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς στα κεντρικά γραφεία του YouTube - Δράστις μια «λευκή γυναίκα» η οποία έπεσε νεκρή - Αναφορές για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες -Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αν και από κάποια Μέσα μεταδόθηκε ότι η ύποπτος φορούσε μαντήλα

Το MSNBC μετέδωσε ότι μια γυναίκα φέρεται να άνοιξε πυρ μέσα στα κεντρικά γραφεία του YouTube στην Καλιφόρνια, πριν πέσει νεκρή, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν αυτοκτόνησε, το οποίο πάντως είναι και το πιθανότερο σενάριο.

«Η ύποπτη απεβίωσε επιτόπου, (υπάρχει) άγνωστος αριθμός θυμάτων», μετέδωσε χαρακτηριστικά το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο:

Από την πλευρά του και το CNNi έκανε λόγο για γυναίκα δράστιδα, που είναι νεκρή, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα και από τον αρχηγό της αστυνομίας του Σαν Μπρούνο, ο οποίος έκανε λόγο για τουλάχιστον τρεις τραυματίες.

Ο Εντ Μπαρμπερίνι δήλωσε ότι η Άμεση Δράση ενημερώθηκε με πολλά τηλεφωνήματα στις 12:46 τοπική ώρα, ενώ τα πρώτα περιπολικά έφτασαν στο σημείο περίπου δύο λεπτά αργότερα.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του ενόπλου, κάτι που ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς εκείνη την ώρα εργαζόμενοι εγκατέλειπαν τρέχοντας τα γραφεία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά έναν τραυματία, ενώ μέσα στο κτήριο εντοπίστηκε λίγο αργότερα και μια νεκρή γυναίκα, η οποία πιθανότατα έβαλε τέλος στη ζωή της.

Στη συνέχεια εντοπίστηκαν άλλοι τρεις τραυματίες. «Δεν υπάρχουν πληροφορίες για δεύτερο ένοπλο, αλλά ακόμα ελέγχουμε το κτήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαρμπερίνι, σύμφωνα με τον οποίο «όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια».

Νωρίτερα, μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ABC7 News ότι η ύποπτη ήταν λευκή και φόραγε μαντίλα στο κεφάλι. Ο τηλεοπτικός σταθμός απέδωσε την περιγραφή σε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, την οποία όμως δεν κατονόμασε.

Άλλα αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε πολλούς τραυματίες από σφαίρες, χωρίς όμως να δώσουν κάποιον αριθμό ή λεπτομέρειες για την κατάστασή τους.

Η Αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter κάλεσε αρχικά τους πολίτες να μην πλησιάσουν στην περιοχή, ενώ λίγη ώρα αργότερα επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένοπλος στα γραφεία του YouTube.

Το ABC7 News μετέδωσε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά. Μάλιστα ένας από αυτούς φέρεται να έχει δεχθεί σφαίρα στο στήθος.

Το Γενικό Νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο τόνισε ότι έχει μεταφερθεί ένας άγνωστος αριθμός θυμάτων από το περιστατικό, ωστόσο οι Αρχές δεν έχουν ενημερώσει μέχρι στιγμής για ακριβή αριθμό τραυματιών.

Δείτε την ανάρτηση της Αστυνομίας:

Εργαζόμενος της εταιρείας ανέφερε με ανάρτηση στο twitter ότι άκουσε πυροβολισμούς και είδε ανθρώπους να τρέχουν ενώ βρισκόταν στο γραφείο του.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες δημοσίευσαν φωτογραφίες με εργαζόμενους να βγαίνουν από το κτήριο έχοντας τα χέρια στο κεφάλι τους, ενώ άλλες δείχνουν αστυνομικούς να πραγματοποιούν σωματικούς ελέγχους.

«Ακουγόταν φοβισμένη»

Μία άλλη εργαζόμενη του YouTube, η οποία συνομιλούσε την ώρα της επίθεσης με συνάδελφό της που ήταν μέσα στο κτήριο, δήλωσε στο CNNi ότι άκουσε ανθρώπους να φωνάζουν.

«Αναστατώθηκε και ακουγόταν πολύ φοβισμένη» είπε η γυναίκα, διευκρινίζοντας ότι εκείνη βρισκόταν σε άλλο κτήριο της εταιρίας λίγα μέτρα παραπέρα.

«Ήταν δύσκολο να καταλάβω τι άλλο συμβαίνει…» εξομολογήθηκε.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο:

Σχετικές ειδήσεις