Εκλογές Τουρκία: Αυτός είναι ο «Θεσσαλονικιός» που υπόσχεται να πουλήσει το παλάτι του Ερντογάν!

Newsroom Newsroom

Εκλογές Τουρκία: Αυτός είναι ο «Θεσσαλονικιός» που υπόσχεται να πουλήσει το παλάτι του Ερντογάν!

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο μεγαλύτερος σχηματισμός της τουρκικής αντιπολίτευσης, όρισε σήμερα (04/05) το βουλευτή Μουχαρέμ Ιντσέ για να αντιμετωπίσει τον αρχηγό του κράτους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις πρόωρες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου.

«Με την άδεια του Θεού και τη βούληση του έθνους, στις 24 Ιουνίου θα εκλεγώ πρόεδρος», δήλωσε κατά τη διάρκεια τελετής στην Άγκυρα ο Ιντσέ, σημαντικό στέλεχος του CHP και δεινός ρήτορας ο οποίος επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους δριμύτερους επικριτές του Ερντογάν.

Ο επικεφαλής του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που προκήρυξε ο Ερντογάν. «Θα γράψουμε ιστορία!», τόνισε πριν καλέσει τον Ιντσέ επί σκηνής.

Στην πρώτη του ομιλία ως επίσημος υποψήφιος του CHP, ο Ιντσέ δεσμεύθηκε ότι, αν εκλεγεί, θα είναι «πρόεδρος όλων» και «αμερόληπτος». Για να υπογραμμίσει μάλιστα τη δήλωσή του, αφαίρεσε το σήμα του CHP που είχε στο σακάκι του και το αντικατέστησε με μια τουρκική σημαία.

Έπειτα από πολλές ημέρες αοριστίας αναφορικά με τον υποψήφιο του CHP, το όνομα του Ιντσέ βρισκόταν εδώ και μερικές ημέρες στο στόμα όλων.

Λίγο μετά από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Ιντσέ, ο οποίος γιορτάζει σήμερα τα 54α γενέθλιά του, είχε ανεβάσει στο Twitter μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους. «Είμαστε έτοιμοι», έλεγε.

Με την επιλογή αυτή, το CHP θέλει να πολεμήσει τον Ερντογάν σε ένα πεδίο που εκείνος αγαπά και το οποίο συμβάλλει πολύ στη δημοτικότητά του στην Τουρκία: εκείνο των ρητορικών κονταροχτυπημάτων.

Ο Ιντσέ, ο οποίος έχει σπουδάσει εκπαιδευτικός φυσικής και χημείας, φημίζεται πράγματι στη χώρα του για το φλογερό στυλ και τη μαχητικότητά του.

Με παθιασμένες ομιλίες και σαφείς υπαινιγμούς έχει επιβληθεί ως ένας από τους δριμύτερους επικριτές του Ερντογάν.

Σε μια από τις διασημότερες ομιλίες του, είχε δηλώσει πως, αν εκλεγόταν μια μέρα αρχηγός του κράτους, θα πωλούσε το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο που ο Ερντογάν έβαλε να κατασκευάσουν για τον ίδιο στην Άγκυρα.

palati erdogan9

Ο βουλευτής αυτός της Γιάλοβα (βορειοδυτική Τουρκία) είναι επίσης ένας από τους κύριους εσωκομματικούς αντιπάλους του αρχηγού του CHP, τον οποίο είχε επικρίνει έντονα έπειτα από εκλογικές αποτυχίες.

Ο Ιντσέ ήταν δύο φορές υποψήφιος, το 2014 και το 2018, ως αντίπαλος του Κιλιτσντάρογλου για να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος.

Γεννήθηκε ίδια μέρα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του (4 Μαΐου) το 1964, στο χωριό Elmalık της Γιάλοβας, είναι καθηγητής φυσικής, ενώ εξακολουθεί να είναι βουλευτής στο κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Οι παππούδες του από την πλευρά του πατέρα του κατάγονταν από τη Θεσσαλονίκη, ενώ από την πλευρά της μητέρας του η καταγωγή των γωνιών κρατάει από τον Πόντο.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Τουρκία οδεύει προς διπλές πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στις 24 Ιουνίου. Οι εκλογές αυτές επρόκειτο κανονικά να διεξαχθούν τον Νοέμβριο 2019.

Εκλογές Τουρκία: Αυτός είναι ο «Θεσσαλονικιός» που υπόσχεται να πουλήσει το μέγαρο του Ερντογάν!
01
Εκλογές Τουρκία: Αυτός είναι ο «Θεσσαλονικιός» που υπόσχεται να πουλήσει το μέγαρο του Ερντογάν!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved