ΚΟΣΜΟΣ

Κόντρα για το μωρό που φέρνει τον πληθυσμό της γης στα 7 δισ.

Κόντρα για το μωρό που φέρνει τον πληθυσμό της γης στα 7 δισ.

Τα επτά δισεκατομμύρια έφτασε ο πληθυσμός της γης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ωστόσο υπάρχουν διαφωνίες για το που γεννήθηκε το μωρό που θα είναι το σύμβολο αύξησης του πληθυσμού.

Τον τίτλο διεκδικεί η μικρή Ντανίκα Μέι Καμάτσο από τις Φιλιππίνες, καθώς και ένα κοριτσάκι στην Ινδία, ενώ δύο περιοχές της Ρωσίας ανακοίνωσαν δικούς τους «υποψήφιους».

Η χερσόνησος της Καμτσάτκα, μια από τις πλέον αραιοκατοικημένες περιοχές της Ρωσίας, ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τη γέννηση του δικού της "υποψήφιου", 19 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), ενός αγοριού που θα ονομαστεί Αλεξάντερ.

Περίπου 7.400 χιλιόμετρα μακριά, στον θύλακο του Καλίνινγκραντ, ανάμεσα στην Πολωνία και την Λιθουανία, γεννήθηκε ο Πιοτρ Νικολάγεφ στις 00:02 τοπική ώρα και διεκδικεί τον ίδιο τίτλο.

Στην Ινδία, η βρετανική οργάνωση Plan International ανακοίνωσε την γέννηση της Ναργκίς στις 07:20 τοπική ώρα σε κέντρο υγείας του Μαλ, ενός απομακρυσμένου χωριού του κρατιδίου.

Η μικρή Ντανίκα είναι το τέταρτο νεογέννητο που διεκδικεί μέχρι τώρα τον περιζήτητο τίτλο. Γεννήθηκε δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα σε δημόσιο νοσοκομείο της Μανίλας.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ορίσει την 31η Οκτωβρίου 2011 ως την ημέρα που ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα επτά δισεκατομμύρια ανθρώπους, δώδεκα χρόνια μετά το ρεκόρ των έξι δισεκατομμυρίων.

Τότε, ο ΟΗΕ είχε επιλέξει τον Αντνάν Νέβιτς, που γεννήθηκε στο Σαράγεβο ως τον "νικητή", όμως αυτή την φορά ο οργανισμός αποφάσισε να μην ακολουθήσει αυτήν την διαδικασία με αποτέλεσμα αρκετές χώρες να διεκδικούν τον τίτλο.