ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στη Γάζα: «Κόλαση» με τρεις νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες (vid+pics)

Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στη Γάζα: «Κόλαση» με τρεις νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες (vid+pics)

Τρεις Παλαιστίνιοι διαδηλωτές προστέθηκαν στη μακρά λίστα των θυμάτων από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας, σε νέες συγκρούσεις κοντά στο φράχτη ασφαλείας.

Δύο από τα θύματα είναι ο Νάμπιλ Άμπου Νταράμπα, 26 ετών, που σκοτώθηκε στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και ο Ζιάντ αλ Μπαρίμ, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στα ανατολικά του Χαν Γιουνές, στα νότια του παλαιστινιακού θύλακα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων και αληθινών σφαιρών εναντίον των Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 618 άνθρωποι.

Από την πλευρά του, ωστόσο το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανέφερε ότι οι Παλαιστίνιοι που τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων είναι 92.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανέλαβε δράση για να διαλύσει τους περίπου 10.000 διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους εκτόξευαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα.

Οι οργανωτές των κινητοποιήσεων συνέδεσαν τις σημερινές διαδηλώσεις με τον ετήσιο εορτασμό της «Ημέρας της Ιερουσαλήμ» στο Ιράν που, όπως και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ και εξοργίστηκε με την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Δεν υπάρχει ένα τέτοιο κράτος που να ονομάζεται Ισραήλ και να έχει πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ, προσθέτοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης να τερματιστεί ο αποκλεισμός της Γάζας.

Μεταξύ των τραυματιών είναι ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, αλλά και ένας 23χρονος ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος αφού ένα δακρυγόνο τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Σχετικές ειδήσεις