ΚΟΣΜΟΣ

Παραδόθηκε στις αρχές ο βιαστής και δολοφόνος της 14χρονης μαθήτριας (Pics)

Παραδόθηκε στις αρχές ο βιαστής και δολοφόνος της 14χρονης μαθήτριας (Pics)

Ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία μιας 14χρονης έφηβης στη Γερμανία, ένας Ιρακινός αιτών άσυλο του οποίου η αίτηση είχε απορριφθεί, παραδόθηκε σήμερα από το Ιράκ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Είμαι ικανοποιημένος που ο ύποπτος τον οποίο αναζητούσε η δικαιοσύνη βρίσκεται και πάλι στη Γερμανία», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Χορστ Ζεεχόφερ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που η έρευνα μπορεί ως εκ τούτου «να προχωρήσει πολύ γρήγορα».

pjimage 1 696x435

Ο 20χρονος Αλί Μπασάρ, που συνελήφθη νωρίς χθες το πρωί από κουρδικές δυνάμεις της τάξης στο βόρειο Ιράκ, όπου είχε διαφύγει, έφθασε λίγο μετά τις 21:30 ώρα Ελλάδας στη Φρανκφούρτη με αεροσκάφος της γερμανικής εταιρίας Lufthansa το οποίο είχε αναχωρήσει από την Αρμπίλ.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη αστυνομική διεύθυνση του Βισμπάντεν, σε απόσταση περίπου 30 χλμ., και αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο (10/6) ενώπιον δικαστή ο οποίος θα μπορούσε να αποφασίσει την προφυλάκισή του, σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

d0fea53386d7d1df96419e3728c721db56404eaad1b6f2f22aa4466e74ca280e
tan2018 6 71236357692 830x0

Ο Αλί Μπασάρ, ο οποίος είχε φθάσει στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2015 στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης, θεωρείται ύποπτος για τον βιασμό και τον στραγγαλισμό μεταξύ 22ας και 23ης Μαΐου της Σουζάνα Φέλντμαν στο Βισμπάντεν, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

Ο Ιρακινός «είπε πως οι δυο τους ήταν φίλοι αλλά είχαν μια διαφωνία και πως τη σκότωσε όταν η νεαρή κοπέλα απείλησε να καλέσει την αστυνομία», δήλωσε σήμερα ο Τάρικ Άχμαντ, επικεφαλής της αστυνομίας του Ντόχουκ, στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Η μητέρα του Αλί Μπασίρ, που έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Ντόιτσε Βέλε, υποστήριξε πως ο γιος της ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ την ώρα των συμβάντων σε σημείο ώστε να μην θυμάται την επομένη τι είχε κάνει.

Ο νεαρός άνδρας, η αίτηση ασύλου του οποίου είχε απορριφθεί τον Δεκέμβριο του 2016, είχε φύγει από τη Γερμανία στις 2 Ιουνίου μαζί με ολόκληρη την οικογένειά του όταν δεν ήταν ακόμη ύποπτος και η σορός της κοπέλας δεν είχε ανακαλυφθεί.

Η επιστροφή του στη Γερμανία «είναι μόνο μικρή παρηγοριά για την οικογένεια του κοριτσιού, στην οποία στρέφονται οι σκέψεις μου αυτές τις δύσκολες ώρες. Όμως για το κράτος και την κοινωνία μας, είναι σημαντικό να διαλευκαίνονται τα εγκλήματα και οι ύποπτοι να οδηγούνται στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Ζεεχόφερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik

Σχετικές ειδήσεις