Δεν αναγνωρίζει την ομοφυλοφιλία η Τανζανία

Δεν αναγνωρίζει την ομοφυλοφιλία η Τανζανία

Απορρίπτει η Τανζανία κάθε ιδέα για νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας, αντιδρώντας στην απειλή του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα αναστείλει τη βοήθεια της χώρας του προς τις χώρες που δεν αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

 

«Η Τανζανία είναι μια φτωχή χώρα, αλλά δεν θα δεχθούμε να νομιμοποιήσουμε αυτή τη βλακεία για να πάρουμε τη βοήθειά τους και τα χρήματά τους. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι στον πολιτισμό μας και ακόμη και οι νόμοι μας δεν την δέχονται», δήλωσε σήμερα ο τανζανός υπουργός Εξωτερικών Μπέρναρντ Μέμπε μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TC1.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Κυριακή πώς οι χώρες που δέχονται βρετανική αναπτυξιακή βοήθεια πρέπει "να σέβονται τα δικαιώματα του Ανθρώπου και αυτό περιλαμβάνει τη μεταχείριση που επιφυλάσσουν στους ομοφυλόφιλους".

Ο τανζανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η κυβέρνησή του απέρριψε πέρυσι αίτημα διαπίστευσης ενός ομοφυλόφιλου διπλωμάτη. «Όταν πήγα να ενημερώσω τον πρόεδρο Τζακάγια Κικουέτε για την ταυτότητα αυτού του προσώπου, μου απάντησε με δυο κουβέντες, 'Ω Θεέ μου! Αρνήσου!».