Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν το Μάιο - Διχαστικός ο Τσίπρας, δεν θα τον ακολουθήσω

Κυριάκος Μητσοτάκης | Εκλογές 2019: Σφοδρή κριτική…

Στους δρόμους της Αθήνας οι συνταξιούχοι: «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!»

Πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο…

Τραγωδία στις Σέρρες: Τρένο συγκρούστηκε με τρακτέρ – Ένας νεκρός

Δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (15/12)…

LIVE: Οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ - Ημέρα 2η

Συνέδριο ΝΔ | Ειδήσεις: Παρακολουθήστε ζωντανά τις…

«Κόκκινο πανί» για την Ρωσία η Σύνοδος για την αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Ραγδαίες εξελίξεις πυροδοτεί η σύνοδος του ορθόδοξου…

Παιδιά μετανάστες: Πληρώνουν την ελευθερία τους με σεξ

Παιδιά μετανάστες: Πληρώνουν την ελευθερία τους με σεξ
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σοκάρουν οι καταγγελίες της οργάνωσης Save the Children σύμφωνα με τις οποίες ζητούν από παιδιά μετανάστες σεξ με αντάλλαγμα να περάσουν από την Ιταλία στη Γαλλία. 

Η οργάνωση επισημαίνει ότι τα παιδιά εκδίδονται για να εξασφαλίσουν ασφαλές πέρασμα από τα ιταλικά σύνορα. Οι ανήλικοι, κυρίως προερχόμενοι από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, εκδίδονται εάν δεν έχουν το ποσό των 50-150 ευρώ που ζητούν οι οδηγοί ως αντάλλαγμα για να τους μεταφέρουν.

Πιο ευάλωτα είναι τα κορίτσια, που εκτίθενται σε κίνδυνο κακοποίησης και εκμετάλλευσης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ζουν σε συνθήκες «μεγάλης υποβάθμισης».

Πέραν της μεταφοράς στη Γαλλία, τα παιδιά μετανάστες παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες ως αντάλλαγμα για φαγητό ή για καταφύγιο. Η οργάνωση επικαλείται αποδείξεις πολλών τέτοιων περιπτώσεων, ιδιαίτερα από τις αρχές του 2018.

«Πρόκειται για πολύ νεαρά κορίτσια, που βρίσκονται σε κίνδυνο, που ανήκουν στα ασυνόδευτα ανήλικα και διακινούνται στα βόρεια ιταλικά σύνορα. Σε μια προσπάθεια να επανενωθούν με τους συγγενείς τους ή τους γνωστούς τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στερούνται της ευκαιρίας να ταξιδεύσουν νόμιμα και με ασφάλεια», αναφέρει στην έκθεση η διευθύντρια προγραμμάτων Ιταλίας – Ευρώπης της οργάνωσης, Ραφαέλα Μιλάνο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη συνοριακή πόλη Ventimiglia, που θεωρείται σημαντικό κέντρο διέλευσης για τους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στη Γαλλία. Μετά την εκκαθάριση ενός αυτοσχέδιου καταυλισμού, η κατάσταση επιδεινώθηκε, καθώς τα παιδιά μετανάστες αναγκάζονται να ζουν στους δρόμους σε «υποβαθμισμένες, δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες».

Ωστόσο, τα παιδιά μετανάστες πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης, της Σαρδηνίας, καθώς και των περιοχών του Veneto, Abruzzo και Marche.

Πάνω από 1.900 κορίτσια θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης

Σύμφωνα με την οργάνωση, πάνω από 1.900 κορίτσια έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης κατά το διάστημα Ιανουαρίου 2017-Μαρτίου 2018. Εξ αυτών, τα 160 ήταν παιδιά. Η έκθεση ανέφερε ότι τα υπόλοιπα κορίτσια είτε είχαν πρόσφατα ενηλικιωθεί είτε δήλωναν ενήλικες.

PHOTO GALLERY