ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν «επιστρατεύει» τους δικαστές για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση

Ο Ερντογάν «επιστρατεύει» τους δικαστές για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση

Εκτάκτως συνεδριάζουν σήμερα τα κυβερνητικά όργανα στην Τουρκία και θεσμικοί φορείςμε επίκεντρο την κατάρρευση της τουρκικής λίρας,ενώ αξιωματούχοι της κυβέρνησης αποκλείουν δήμευση λογαρισμών σε ξένο νόμισμα.

Μιλώντας στην Hurriyet ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Berat Albayrak τόνισε πως οι αρχές σε συνεννόηση με τις τουρκικές τράπεζες και τις εποπτικές αρχές θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο δήμευσης λογαριασμών με συνάλλαγμα ενώ τόνισε, πως υπάρχει έτοιμο σχέδιο δράσης για τον τομέα της πραγματικής οικονομίας που επηρεάζεται περισσότερο από τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας το κρατικό πρακτορείο Anadolu, η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκινά έρευνα κατά προσώπων που θεωρούνται ύποπτα για πράξεις που απειλούν την οικονομική ασφάλεια.

Λίγες ώρες μετά τον ισχυρισμό Ερντογάν ότι η τουρκική οικονομία δεν βρίσκεται σε κρίση, σημειώνοντας πως οι διακυμάνσεις στις ισοτιμίες των νομισμάτων είναι οι «πύραυλοι» ενός οικονομικού πολέμου που συντελείται εις βάρος της Τουρκίας, η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης αρχίζει έρευνα την ώρα που η τουρκική οικονομία κλυδωνίζεται, με την λίρα να καταγράφει ιστορικό χαμηλό στην ισοτιμία της έναντι του δολαρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο CNN.gr