ΚΟΣΜΟΣ

Άκαρδοι: Μάζεψαν 400.000 δολάρια από δωρεές για άστεγο και ξόδεψαν τα μισά σε ταξίδια (Pics)

Άκαρδοι: Μάζεψαν 400.000 δολάρια από δωρεές για άστεγο και ξόδεψαν τα μισά σε ταξίδια (Pics)

Σάλο έχε προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα ένα ζευγάρι που μάζεψε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό από δωρεές για άστεγο και «έφαγε» τα μισά ζώντας πολυτελώς, ενώ αρνείται κατηγορηματικά να του δώσει όσα απέμειναν.

Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2017 όταν μία νεαρή κοπέλα έμεινε από βενζίνη σε κεντρικό δρόμο της Φιλαδέλφειας. Εκείνη τη στιγμή ένας άστεγος που κοιμόταν στην άκρη του δρόμου έσπευσε να τη βοηθήσει δίνοντάς της τα τελευταία 20 δολάρια που είχε στην τσέπη του για να αγοράσει καύσιμα, καθώς η ίδια δεν είχε πάνω της λεφτά.

h

Η Κέιτ Μακκλουρ μαζί με το σύντροφό της Μαρκ Νταμίκο δεν ξέχασαν τον άνδρα και προχώρησαν σε μία κίνηση που προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση. Άνοιξαν ένα λογαριασμό στην ιστοσελίδα GoFundMe και απηύθυναν έκκληση σε όποιον μπορούσε να βοηθήσει, προκειμένου ο συγκεκριμένος άνδρας να ορθοποδήσει και πάλι.

Αρχικός στόχος τους ήταν να μαζευτούν 10.000 δολάρια, ωστόσο η ιστορία συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι κατέθεσαν τον οβολό τους, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 400.000 δολαρίων!

Ένα χρόνο μετά, όμως, και παρά το μεγάλο ποσό που συγκεντρώθηκε, ο άστεγος που είναι βετεράνος πολέμου ζει και πάλι στους δρόμους, κάτω από μία γέφυρα στην Φιλαδέλφεια.

Όπως είχε δηλώσει το ζευγάρι, όταν άνοιξαν το fund στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, σκόπευαν να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό για να ζει αξιοπρεπώς και έναν δεύτερο για το συνταξιοδοτικό του πρόγραμμα.

Ήθελαν να του αγοράσουν ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο, αλλά και να προσλάβουν ειδικούς ώστε να μάθει να διαχειρίζεται ο ίδιος τα χρήματα από τις δωρεές.

Μέχρι εδώ όλα καλά! Εννέα μήνες όμως, μετά, το ζευγάρι παραδέχτηκε ότι έχει ξοδέψει 200.000 δολάρια για τη «φροντίδα» του αστέγου, ωστόσο αρνείται να παρουσιάσει τις αποδείξεις. Μάλιστα σαν να μην έφτανε αυτό, αρνούνται να του δώσουν και τα υπόλοιπα 200.000 δολάρια λέγοντας ότι έχει αποδείξει ότι δεν είναι ικανός να τα διαχειριστεί.

Το ζευγάρι αγόρασε αντί για σπίτι μια σκηνή στον Τζόνι, την οποία τοποθέτησαν σε κτήμα που άνηκε στην Κέιτ. Αργότερα, ωστόσο, ανέφεραν πως τους έκλεψε τη σκηνή και του ζήτησαν να φύγει.

Επίσης, επιμένουν πως δεν ξόδεψαν τίποτα για προσωπική τους χρήση. Το ζευγάρι υποστηρίζει πως ξόδεψαν τις 200.000 δολάρια για την σκηνή, προκαταβολή για την διαμονή του βετεράνου σε ένα ξενοδοχείο, ένα SUV, τηλεόραση, λαπ τοπ και δύο κινητά τηλέφωνα.

4F5AEAE300000578 6094585 image a 16 1535113878360

Επίσης λένε ότι έδωσαν 25.000 δολάρια στον άστεγο και πως εκείνος τα ξόδεψε. Πλέον έχουν πουλήσει το SUV, ωστόσο το ξενοδοχείο υποστηρίζει πως δεν έχει λάβει καθόλου χρήματα.

Την ίδια ώρα οι δυο τους έκαναν ταξίδια και αγόραζαν αμάξια, λέγοντας, ωστόσο, ότι όλα αυτά τα έκανε από το προσωπικό τους εισόδημα.
Εντωμεταξύ, ο άτυχος άνδρας έλεγε ότι το μόνο του όνειρο ήταν να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να εγκαταλείψει την Φιλαδέλφεια και να επιστρέψει στην πατρίδα του, την Νότια Καρολίνα, ώστε να αγοράσει ένα κομμάτι γης. Εννέα μήνες μετά και μένει ξανά στους δρόμους.

«Πιστεύω πως ίσως είχαν καλές προθέσεις στην αρχή, αλλά με αυτό το ποσό έγιναν άπληστοι», τονίζει ο ίδιος για το ζευγάρι
Η εταιρεία μέσω της οποίας διενεργήθηκε η διαδικασία των δωρεών, έχει ήδη συμφωνήσει με μια ομάδα δικηγόρων, η οποία δέχθηκε να εργαστεί αφιλοκερδώς για τον άστεγο, ώστε να εξακριβωθεί το κατά πόσο έχει γίνει κακοδιαχείριση των χρημάτων.