ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Καταδίκη για μετανάστη που σκότωσε την 15χρονη πρώην φίλη του

Γερμανία: Καταδίκη για μετανάστη που σκότωσε την 15χρονη πρώην φίλη του

Οι γονείς της 15χρονης, έντεκα ημέρες πριν από την δολοφονία, είχαν καταγγείλει στην αστυνομία ότι ο δράστης παρακολουθούσε και απειλούσε την κόρη τους

Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και έξι μηνών επιβλήθηκε στον αιτούντα άσυλο από το Αφγανιστάν Αμπντούλ Ντ., ο οποίος στις 27 Δεκεμβρίου του 2017 σκότωσε με μαχαίρι την 15χρονη Γερμανίδα πρώην φίλη του Μία, στην πόλη Καντέλ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ο δράστης, ο οποίος έφτασε στη Γερμανία τον Απρίλιο του 2016, είχε δηλώσει ως ημερομηνία γέννησης την 1η Ιανουαρίου 2002, ωστόσο οι ειδικοί που όρισε το δικαστήριο αποφάνθηκαν ότι ο Αμπντούλ Ντ. όταν διέπραξε το έγκλημα ήταν περίπου 20 ετών και σίγουρα άνω των 17,5 ετών.

Ο νεαρός Αφγανός, του οποίου η αίτηση ασύλου είχε απορριφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά και πριν από την δολοφονία της Μία, όταν επιτέθηκε και τραυμάτισε συμμαθητή της. Οι γονείς της 15χρονης, έντεκα ημέρες πριν από την δολοφονία, είχαν μάλιστα καταγγείλει στην αστυνομία ότι ο Αμπντούλ Ντ. παρακολουθούσε και απειλούσε την κόρη τους, όπω ς μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.