Στην Ιαπωνία η Λαγκάρντ

Στην Ιαπωνία η Λαγκάρντ

Στην Ιαπωνία για διήμερη επίσκεψη έφτασε σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στη διάρκεια της οποίας θα συζητήσει με ιάπωνες αξιωματούχους για την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση.

 

Μετά από επισκέψεις στη Μόσχα και μετά το Πεκίνο, η Λαγκάρντ πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή της στο Τόκιο ως επικεφαλής του διεθνούς θεσμού, η συνεισφορά της Ιαπωνίας στον οποίο είναι δεύτερη σε μέγεθος, μετά από εκείνη των ΗΠΑ.

Η Λαγκάρντ θα συναντηθεί σήμερα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας Μασαάκι Σιρακάουα και τον ιάπωνα υπουργό Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Ταχυδρομικής Μεταρρύθμισης Σοζαμπούρο Τζίμι. Αύριο θα συναντηθεί με τον ιάπωνα υπουργό Οικονομικών Τζουν Αζούμι, πριν αναχωρήσει για τη Χαβάη όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Οικονομικού Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Κατά τις συνομιλίες της με τους ιάπωνες αξιωματούχους, η Λαγκάρντ θα αναφερθεί στα ευρωπαϊκά προβλήματα του χρέους τα οποία εντείνονται με την ισχυρή άνοδο των επιτοκίων των ιταλικών ομολόγων. Στην Κίνα είχε καλέσει τις οικονομίες του πλανήτη να αντιδράσουν μαζί στην κρίση στην Ευρώπη και στις απειλές της ύφεσης ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο μιας γενικευμένης «αβεβαιότητας και οικονομικής αστάθειας».