ΚΟΣΜΟΣ

Ο Παπαδήμος με τα «μάτια» των ξένων ΜΜΕ

Ο Παπαδήμος με τα «μάτια» των ξένων ΜΜΕ

Στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης εξακολουθούν να βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και κυρίως η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο.

Μπορεί να τα καταφέρει ο Λουκάς Παπαδήμος; Το ερώτημα αυτό θέτει το περιοδικό «Time» ενώ αναφέρει ότι η πρωθυπουργία στη Ελλάδα είναι «η χειρότερη δουλεία στον κόσμο» .

Στο ίδιο μήκος κύματος και το βρετανικό δίκτυο BBC το οποίο γράφει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος αναλαμβάνει μίας από τις όχι και τόσο αξιοζήλευτες εργασίες στην Ευρώπη αυτή την στιγμή, αναφέρει ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι πρόκειται για την πιο δυνατή επιλογή στο κλίμα αναταραχής που επικρατεί.

Ο «Guardian» αναφέρει ότι ο διορισμός του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού "τερματίζει τις μέρες πολιτικής φιλονικίας στην Αθήνα".

Ως την «πιο δύσκολη δουλειά» χαρακτηρίζει την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο και το δίκτυο Euronews ενώ στο ρεπορτάζ του κάνει λόγο για την αποστολή του να σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία και να ηρεμήσει την ευρωζώνη.

Χρειάστηκαν αρκετές ημέρες συνομιλιών, χαμένες διορίες, δημόσια και ιδιωτική οργή, αλλά η Ελλάδα τελικά έχει νέο πρωθυπουργό, αναφέρει ο Economist σε άρθρο του με τίτλο "Αύριο και αύριο".

"Ο χαμηλών τόνων Παπαδήμος αναλαμβάνει δύσκολο έργο" είναι ο τίτλος της «Wall Street Journal», λέγοντας ότι ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να λάβει επίπονα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.

Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την χώρα αναλαμβάνει τα ηνία της κυβέρνησης εθνικής ενότητας ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμος, αναφέρει το CNN.

"Μετά τους Παπανδρέου και Μπερλουσκόνι, ποιο θα είναι το μέλλον;" διερωτάται η γαλλική Le Monde.

«Ένας τεχνοκράτης θα αποφασίζει πλέον στην Αθήνα, προσπαθώντας να κάνει αυτά που δεν έκανε ο "καθαρόαιμος" πολιτικός» γράφει η γερμανική «Die Welt».

«Σωτήρας ο Λουκάς Παπαδήμος» είναι ο τίτλος της «Frankfurter Algemeine Zeitung» η οποία πλέκει το εγκώμιο του νέου πρωθυπουργού τονίζοντας ότι «είναι ο μόνος που εμπνέει εμπιστοσύνη».