ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απειλεί τη Κίνα: «Έχουμε πολύ περισσότερες σφαίρες»

Ο Τραμπ απειλεί τη Κίνα: «Έχουμε πολύ περισσότερες σφαίρες»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ ρίχνει τα βέλη του στη Κίνα λέγοντας χαρακτηριστικά πως«θα πατάξουμε τις άδικες εμπορικές πρακτικές της Εχουμε ανοικοδομήσει την Κίνα, τους έχουμε δώσει τόσο πλούτο. Και θα το αλλάξουμε αυτό».

Αναφερόμενος στο πώς κύλησε η αντιπαράθεση είπε: «Χρεώσαμε αρχικά δασμούς σε προϊόντα αξίας 50 δισ. δολαρίων και είπαν ότι θα κάνουν το ίδιο. Τους απάντησα: "Ωραία, Έχουμε πολύ περισσότερες σφαίρες».

Ο κ. Τράμπ υπενθύμισε ότι μετά την επιβολή δασμών σε προϊόντα αξίας συνολικής αξίας 250 δισ. δολαρίων εξακολουθούν να υπάρχουν προϊόντα αξίας περίπου 250 δισ. δολαρίων, στα οποία η Αμερική δεν θα διστάσει να επιβάλλει δασμούς.

Σημειώνεται πως οι δασμοί σε προϊόντα 50 δισ. θα είναι σε ισχύ σε επιπλέον 200 δισ. και αναμένεται να ενεργοποιηθούν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τράμπ τόνισε μάλιστα πως "Το τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας έναντι των ΗΠΑ είναι μειονέκτημα στον εμπορικό πόλεμο, καθώς τα προϊόντα, που εισάγει είναι πολύ λιγότερα από εκείνα που εξάγει και επομένως δεν μπορεί να απαντήσει με «ίδιο νόμισμα» στο μέτωπο των δασμών".

Πρόσθεσε πως μένει να φανεί εάν θα χρησιμοποιήσει άλλα όπλα, όπως αυτό των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, που έχει στην κατοχή της.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως σε προεκλογική συγκέντρωση του Ρεπουμπλικάνου Γερουσιαστή, Τζον Χόλεϊ στο Μισούρι, ο Τραμπ είπε χαρακτηριστικά: «Οδεύουμε προς δασμούς 25% σε κινεζικά προϊοντα αξίας 200 δισ. δολαρίων. Και θα ακολουθήσουν και περισσότεροι δασμοί, εάν προβούν σε αντίποινα. Έχουμε πολύ περισσότερα για να τους χτυπήσουμε».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων