ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρές συγκρούσεις στην Υεμένη

Αιματηρές συγκρούσεις στην Υεμένη

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και μαχητές φυλών στην πόλη Τάιζ της Υεμένης.

Την ίδια στιγμή επίσκεψη πραγματοποιεί στη Σαναά απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών σε μια νέα προσπάθεια να απομακρυνθεί από την εξουσία ο πρόεδρος Αλί Αμπντάλα Σάλεχ με βάση ειρηνευτικό σχέδιο των χωρών του Κόλπου.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δύο παιδιά και μια γυναίκα είναι μεταξύ των εννέα ανθρώπων που σκοτώθηκαν κυρίως από βλήματα όλμου που εξαπολύθηκαν στις περιοχές αλ Ραουάντα και Ζαΐντ αλ Μόσκι καθώς και στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου συνήθως συγκεντρώνονται για την προσευχή της Παρασκευής οι διαδηλωτές που ζητούν τον ανατροπή του Σάλεχ.

Μαρτυρίες αλλά και ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε μέλη της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, πιστά στον Σάλεχ, και σε μαχητές φυλών που έχουν ως βάση τους το κέντρο της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Υεμένης, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων νοτίως της πρωτεύουσας Σαναά.